Prijava

Vaša prijava

Za poboljšanje turističke ponude Ministarstvo turizma osiguralo 24,6 milijuna kuna


Ministarstvo turizma otvorilo je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava za podizanje konkurentnosti turističkog gospodarstva. Subvencionirat će se ulaganja u povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude ugostiteljski objekata, razvoj novih i inovativnih turističkih proizvoda u destinaciji, internacionalizaciju poslovanja, održivi razvoj, diversifikaciju ponude, korištenje novih tehnologija i druge aktivnosti u cilju podizanja konkurentnosti turističkog gospodarstva.

Na natječaj se mogu prijaviti OPG-ovi koji pružaju ugostiteljske i turističke usluge, kao i trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge. Za ovu namjenu osigurano je 24,6 milijuna kuna. Najniži iznos bespovratnih sredstava ograničen je na 20 tisuća kuna, a najviši na 400 tisuća kuna.

Program dodjele bespovratnih potpora sastavljen je od četiri mjere, od kojih svaka ima različitu namjenu sufinanciranja. Za područje Turopolja najzanimljivije su dvije mjere.

Mjera A kojom se podupire povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude hotela, kampova, ugostiteljskih objekata za smještaj i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva. Novac se može dobiti za aktiviranje planinarskih i lovačkih domova, izgradnju ili uređenje objekata za robinzonski i bike&bed smještaj, uređenje izletišta, kušaonica i vinotočja te razvoj etno, tradicijskih, lovnih, ribolovnih, konjičkih i drugih dodatnih sadržaja na poljoprivrednim gospodarstvima.

Kroz Mjeru B potiče se razvoj posebnih oblika turizma kao što su ciklo-turizam, aktivni i pustolovni turizam. Subvencionirat će se ulaganja u infrastrukturu, servise i opremu za rafting i penjanje, kao i izgradnja vidikovaca, adrenalinskih parkova i golf igrališta.

Natječaj je otvoren do 20. ožujka, a više informacija možete pronaći ovdje.