Prijava

Vaša prijava

Policija zaustavila 41 alkoholiziranog vozača


Na području Policijske uprave zagrebačke tijekom vikenda zabilježeno je 719 prometnih prekršaja. Dogodilo se i 67 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, a jedna teško ozlijeđena. Policija je pojačano nadzirala prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

„Najviša koncentracije alkohola zabilježena je kod 35-godišnjeg vozača koji je koji je pod utjecajem alkohola od 1.98 g/kg promila u organizmu upravljao osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka u Samoboru, kolnikom Ulice Grada Wirgesa u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do sjeveroistočne strane kružnog toka, desnim je kotačima vozila sletio preko rubnog kamena prometnog otoka u sredini kružnog toka da bi nakon toga nastavio kretanje u smjeru jugoistoka i sletio vozilom na meki teren prekriven snijegom te je prednjim lijevim dijelom udario u prometni znak. U prometnoj nesreći nastala je samo materijalna šteta, a vozač je smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja“, poručili su iz PUZ-a.

U alkoholiziranom stanju vozilom je upravljao 41 vozač, 236 ih je vozilo prebrzo, 39 nije koristilo sigurnosni pojas, a 52 ih je sankcionirano zbog prekršaja nepropisne uporabe mobitela.