Prijava

Vaša prijava

FOTO Dan ružičastih majica u Ekonomskoj školi


Danas je u Ekonomskoj školi Velika Gorica obilježen ‘Dan ružičastih majica’, a tim povodom ravnateljica Vesna Brkljačić je kazala: – Ekonomska škola se priključila akciji ‘Stop nasilju u školama’ tako da smo izvanjskom manifestacijom, odjeveni u ružičaste majice, poručili što mislimo o nasilju. U današnje vrijeme kada je nasilje, nažalost, jedan od osnovnih problema u školama, možemo s ponosom reći da je u našoj školi nulta tolerancija na nasilje, a to je pokazao veliki broj učenika, profesora i djelatnika škole koji su danas došli na nastavu u ružičastim majicama.

Slično su govorili i učenici Ekonomske škole i redom su naglašavali kako je nasilje veliki problem današnje generacije. Nina Vuković (1.b): ”Danas smo svi u ružičastim majicama kako bi obilježili Dan bez nasilja, bilo kakvog oblika, prisutno svakodnevno u svim okruženjima. Obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. S ovom akcijom podižemo svijest o problemu vršnjačkog nasilja. Poznat je po tome što se učenici, a i profesori oblače u roze majice te pisanjem poruka: ”Ne nasilju među vršnjacima”. Našim činom želimo pokazati da nasilje nije rješenje problema.” Alen Petrović (3.a): ”Danas smo obukli ružičaste majice kako bi se suprostavili i zaustavili nasilje među učenicima. U današnje vrijeme to je veliki problem i smatram da bi trebali osvijestiti ljude o tom problemu. Nošenjem ružičastih majica na današnji datum, 28.02., iskazujemo čast svim žrtvama nasilja u hrvatskim školama, ali i u svijetu.” Klara Bošković (1.c): Ružičaste majice smo danas obukli kako bismo obilježili Dan protiv nasilja. Smatram da je nasilje veliki problem u našoj generaciji i zbog toga bi se svatko od nas trebao na taj dan odazvati odijevanjem ružičastih majica.

Hrvatski sabor je na inicijativu Centra za edukaciju i prevenciju nasilja (CEPN) izglasao 17. veljače 2017. godine Dan ružičastih majica kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja i to kao zadnju srijedu u veljači.

Galerija fotografija


Misom zahvalnicom završeno Biblijsko bdjenje

Dan vatrogastva i blagdan sv. Florijana