Prijava

Vaša prijava

Policija moli građane za pomoć


Nedavne oružane pljačke na širem goričkom području s pravom su uznemirile građane Velike Gorice. Posljednje razbojništvo dogodilo se 27. veljače u trgovini Mlina i pekara u Maloj Buni, oko 19,15 sati. U trgovinu je ušao maskirani muškarac i uz prijetnju vatrenim oružjem zatražio od djelatnice da mu preda novac. Iz straha za vlastiti život, trgovkinja je to i učinila te mu dala pet tisuća kuna. Razbojnik se s plijenom uputio u nepoznato.

„Radi se o muškoj osobi, staroj između 25 i 30 godina, visokoj oko 190 centimetara, srednje tjelesne građe. Nosio je tamnu odjeću, a na glavi fantomku. Molim mještane ako imaju kakvih saznanja da nam se jave, diskrecija je zagarantirana“, rekao je Niko Kuzmanović iz PP Velika Gorica.

U mjesec dana ovo je već peto oružano razbojništvo u trgovine MiP-a, a u međuvremenu dogodila su se i dva napada na taksiste.

„Opće je poznato da u takvim situacijama nema junačenja, a pogotovo pružanja otpora. Ljudima koji se nađu u takvoj situaciji savjetujemo da predaju novac. No, postoji način kako pomoći policiji da pronađe počinitelja. Kad lopov otvori vrata i izađe, nikad se ne vrača na mjesto zločina. Čim čujete da su se vrata zatvorila, trebalo bi izaći i vidjeti u kojem se smjeru uputio razbojnik i čekali ga vozilo za bijeg. Nama je za rad jako važan što detaljniji opis počinitelja, bez obzira koliko je maskiran vide se oči i obrve, govor, kretanje, visina i stas, a sve to nam pomaže“, dodao je Kuzmanović.