Prijava

Vaša prijava

Županija osigurala 250 tisuća kuna za projekte zaštite okoliša


Zagrebačka županija ove godine osigurala je 250 tisuća kuna za potpore udrugama i neprofitnim organizacija koje se bave zaštitom okoliša i prirode. Do 19. travnja otvoren je natječaj za prijavu programa i projekata zaštite prirode i okoliša.

Najmanji iznos financijske potpore koji se može odobriti po pojedinom projektu je pet tisuća, a najveći iznos 40 tisuća kuna. Jedan prijavitelj može prijaviti i ugovoriti samo jedan projekt u okviru ovog natječaja i to na razdoblje provedbe do 31. prosinca 2018. godine

Na natječaj se mogu javiti udruge i druge neprofitne organizacije upisane u Registar udruga Republike Hrvatske koje imaju sjedište u Zagrebačkoj županiji, aktivno djeluju na njenom području i programski su usmjerene na zaštitu okoliša i prirode.

„Prednost kod dobivanja financijske potpore imat će udruge i druge neprofitne organizacije koje će prijaviti programe i projekte usklađene s Programom zaštite okoliša Zagrebačke županije“, poručili su iz Županije.

Prioritet kod dobivanja sredstava imat će programi i projekti koji će provoditi edukacije na temu zaštite okoliša i održivog razvoja te promovirati životne stilove koji nastoje smanjiti količinu otpada, ali i projekti koji nastoje očuvati zaštićena područja te projekti čišćenja divljih odlagališta otpada uz uspostavu mjera za sprječavanje njihovog ponovnog nastajanja, kao i projekti za zaštitu i očuvanje sastavnica okoliša te projekti potencijalno razvojnih modela održivog razvoja, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

Tekst natječaja, upute za prijavitelje i svi potrebni obrasci i izjave nalaze se ovdje. Kontakt mailovi su m.prce@zagrebacka-zupanija.hr i d.begic@zagrebacka-zupanija.hr, a informacije možete dobiti i na brojevima telefona 01 6311 763 i 01 6311 762.