Prijava

Vaša prijava

Grad raspisao natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi


Grad Velika Gorica raspisao je natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi u 2018. godini. Sredstva se mogu iskoristiti za edukaciju i stručno osposobljavanje, modernizaciju ili podizanje plastenika i viših te visokih tunela, nabavu antifrost sustava i sustava za navodnjavanje, nabavu voćnih sadnica i sadnica jagoda, ekološku proizvodnju, uzgoj i držanje pčelinjih zajednica, uzgoj cvijeća, baždarenje prskalica, premiju osiguranja, umjetno osjemenjivanje krava i junica, podizanje protugradne mreže, uzgoj i držanje izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja (turopoljska svinja i hrvatski posavac) i analizu kontrole mliječnosti.

Prijaviti se mogu obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja imaju status fizičke osobe ili obrtnika te pravne osobe registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti. Uvjet je da su upisani su u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, imaju prebivalište, odnosno sjedište i bave se poljoprivrednom proizvodnjom na području Grada Velike Gorice, imaju dokaz o obavljenom ulaganju za koje traže potporu, životinje moraju biti upisane u Jedinstveni Registar domaćih životinja.

Natječaj za potpore u edukaciju i stručno osposobljavanje otvoren je do 31. listopada, kao i za ekološku proizvodnju, uzgoj i držanje pčelinjih zajednica te baždarenje prskalica. Natječaji za modernizaciju i/ili podizanje plastenika i viših te visokih tunela, nabavu antifrost sustava i sustava za navodnjavanje, nabavu voćnih sadnica i sadnica jagoda, uzgoj cvijeća te podizanje protugradne mreže otvoreni su do 15. studenog. Natječaji za potporu umjetnog osjemenjivanje krava i junica te analizu kontrole mliječnosti otvoreni su do 15. prosinca, za premiju osiguranja do 30. rujna.

Sve informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Velike Gorice, soba 407/IV ili putem telefona 01 62 69 947.


F16-baza bit će na Plesu

Hribarova Filmska družina dobila novčana sredstva