Prijava

Vaša prijava

Prvi rođendan Udruge Talus!


Udruga za popularizaciju modernih društvenih igara Talus ove će subote od 17 sati u svojim službenim prostorijama  u Cvjetnom naselju 18A proslaviti godinu dana svojeg rada, promicanja zdravog načina druženja, osobnog razvoja i okupljanja mladeži kroz boardgaming.

Ono što je započelo kao spontana ideja ljubitelja društvenih igara razvilo se u pravi projekt te je šestero mladih entuzijasta 1. travnja 2017.godine prvi puta službeno otvorilo vrata Udruge.

Od tada su posjetili veće događaje poput najvećeg gaming sajma u ovom djelu Europe – Reboot InfoGamera, no i svake prve srijede u mjesecu organiziraju večer društvenih igara u Music Hallu  u Velikoj Gorici,  dva puta mjesečno i u Vintageu  u Zagrebu te surađuju i s Cat Caffeom. Također, ovoj zanimljivoj ekipi možete se pridružiti i vikendima u njihovim prostorijama na Cvjetnom.

Društvene igre Vintage Industrial Bar. Foto: Udruga Talus

Talus broji oko četrdesetak službenih članova, no često imaju posjetitelje izvana te surađuju i sa sličnim udrugama iz Vrbovca, Siska i Zagreba te na taj način povezuju Veliku Goricu s ostatkom hrvatskih zaljubljenika u društvene igre. A u njihovoj kolekciji je više od 100 igara! Dječjih s kockicama i figuricama, misaonih, strateških, no i kartaških poput Yu- Gi- Oh! čije su turnire organizirali u dogovorom sa službenim organizatorima za cijelu Hrvatsku.

 „Ljudi se time bave profesionalno. Kad se spomene Yu- Gi- Oh! svi misle dječja igra, no tu postoje ogromni turniri koji se održavaju na europskoj i svjetskoj razini.“, ističe predsjednik Udruge Talus Željko Nagy.

Cijeli popis igara može se pronaći na Facebook stranicama Udruge, no članovi Talusa poručuju kako svatko može pronaći nešto za sebe, bez obzira na godine. Game of Thrones, Catan, Sherlock Holmes Consulting Detective, Star Wars: Rebellion, Ticket to Ride, Risk, Munchkin samo su neke od njih, a ostatak možete vidjeti ako im se pridružite u subotu na rođendanskom druženju.

„Na proslavi rođendana očekujemo amaterske, a i profesionalne dizajnere igara te volontere iz drugih udruga. Također, na Facebooku se vrti nagradna igra gdje ćemo jednom sretnom dobitniku dodijeliti godinu dana članstva i igru Codenames.“, rekao je Nagy te pozvao sve zainteresirane da se dođu upoznati s Udrugom, odigrati nešto te zajedno s njima proslaviti njihov dosadašnji uspjeh.