Prijava

Vaša prijava

Javni bicikli opet dostupni Goričanima


Nakon zimske pauze, ispred zgrade komunalnog centra VG Goričanka i na Trgu kralja Tomislava ponovno su postavljeni javni bicikli za iznajmljivanje.  Trideset minuta vožnje koštat će vas 5 kuna, sedam dana korištenja bicikla 100 kuna, a najpovoljnije će te proći ako se odlučite na godišnju pretplatu od 200 kuna. Usluga korištenja bicikala plaća se putem besplatne „Nextbike“ aplikacije, dostupne za sve iOS i Android mobilne uređaje.

Bicikli imaju poseban dizajn te su opremljeni košarom, prednjim i stražnjim svjetlom, zvoncem, lokotom za bicikl, dvije kočnice, tri brzine te udobnim sjedalom s mogućnosti promjene visine koje je prikladno za sve vrste korisnika. Osim klasičnih bicikala, građanima su dostupni i električni bicikli koji su dostupni na navedenim lokacijama u gradu.

„Sustav javnih bicikala jako je popularan u nekim hrvatskim gradovima ali u mnogim svjetskim metropolama ne samo radi praktičnosti i povoljnih cijena, već i zbog očuvanja okoliša i podizanja ekološke svijesti među građanima. Velikogoričanima želimo omogućiti brz, praktičan, zdrav, siguran i cjenovno povoljan način prijevoza te ovim putem pozivamo sve naše sugrađane da što češće koriste sustav javnih bicikala, ne samo radi očuvanja okoliša, već i zbog osobnog zdravlja i rekreacije. Drago mi je da kao grad idemo u korak sa svjetskim i europskim trendovima, a u isto vrijeme čuvamo našu prirodu“, istaknuo je Jurica Mihalj, predsjednik Uprave VG Komunalca.