Prijava

Vaša prijava

Izglasan Proračun za 2014.godinu


Velikogorički vijećnici jučer su na svojoj 5. sjednici Gradskog vijeća izglasali Proračun za 2014.godinu. Takozvani „Proračun izlaska iz krize“, predstavio je gradonačelnik Dražen Barišić, a iznosi  321,3 milijuna kuna.

U Proračunu su planirana sredstva za izgradnju novog dječjeg vrtića u Velikoj Mlaki, a značajan projekt biti će i izgradnja Poduzetničkog inkubatora.

- Kako bismo u narednim proračunima imali i značajniji broj projekata financiranih iz EU fondova, u 2013. godini ustrojili smo Ured za fondove EU, u okviru Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU. Kako tijekom proljeća planiramo dovršiti i razvojnu strategiju Grada, uvjereni smo da ćemo tijekom narednih godina veliki broj projekata, osobito izgradnje komunalne infrastrukture i zaštite okoliša, financirati upravo iz fondova Europske unije – rekao je Barišić.

Vijećnici su prihvatili i neke prijedloge Programa, među kojima su održavanja komunalne infrastrukture na goričkom području, zatim javne potrebe u predškolskom odgoju, naobrazbi i školstvu, kulturi, sportu i drugo. Prihvaćena je i Strategija izjednačavanja mogućnosti i prava za osobe s invaliditetom.