Prijava

Vaša prijava

FOTO Koncert učenika glazbenika Gimnazije Velika Gorica


Učenici glazbenici velikogoričke gimnazije održali su sinoć koncert u prostoru Srednjoškolskog centra, a pripremili su ga učenici zajedno s profesoricom Glazbenog Ivanom Petravić. Šest glazbenih točaka izveli su Djevojački zbor GVG-a, trio Vili Kušen (3.a), Leon Marijan (1.d) i Leon Dikšić (gost iz 1.razreda Ekonomske škole), Lora Likan Kelentrić (2.c) i Marijan Tomić (2.c). Izvedbama Djevojačkog zbora dirigirala je Ivana Petravić, instrumentalna pratnja u izvedbi skladbe ‘Vuprem oči’ bili su Stjepan Kos (violina) i Josip Jurinić (klasična gitara), a Loru i Marijana na klaviru je pratio njihov profesor iz Umjetničke škole Franje Lučića Krešimir Starčević.

Djevojački zbor izveo je skladbe s kojima će ove subote (19. svibnja) sudjelovati na Međunarodnom zborskom natjecanju  u Šibeniku. Lora je ove godine s flautom bila izuzetno uspješna i osvojila nekoliko nagrada, najvrijednije su 1. mjesto na 24. međunarodnom natjecanju Lions Grand Prix i 1. mjesto na 5. međunarodnom natjecanju Bistrički zvukolik. Marijan je pobijedio na školskom natjecanju, osvojio prvu nagradu na natjecanju Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga te drugu nagradu na Međunarodnom pjevačkom natjecanju u Osijeku.

Bilo je to vrlo ugodno glazbeno druženje učenika, njihovih profesora i roditelja te prigoda da najistaknutiji učenici glazbenici GVG-a pokažu bar djelić svog velikog talenta i dostignuti umjetnički nivo. Program je vodio Josip Banić (3.b).

Galerija fotografija