Prijava

Vaša prijava

FOTO: NUTRICOMM 2018. povezao nutricionizam, zdravlje i tehnologiju


Konferencija iz područja nutricionizma, tehnologije i znanosti o hrani NUTRICOMM 2018. na Zagrebačkom Velesajmu je okupila profesionalace i zainteresiranu javnost povezanu s hranom, tehnologijom, inovacijama i obrazovanjem. Kroz panel rasprave govorilo se o budućnosti nutricionizma i biotehničkih znanosti, funkcionalnim proizvodima u praksi, prehrani u osnovnim školama, kao i o tehnologiji u službi hrane i zdravlja.

“Konferencija ima cilj za spojiti zapravo nespojivo, a to je nutricionizam, zdravlje i tehnologiju, kroz četiri zanimljiva panela. Pričali smo o tome kako će se u budućnosti razvijati biotehnološke znanosti, hoće li prije narasti ICT ili će ga prestići biotehnologija. Imali smo prilike čuti i o 3D printingu te mogućnosti printanja organskih komponenti, zamjenskih dijelova tijela”, kaže nutricionistica RED FORK-a Diana Gluhak Spajić, koja je zajedno sa suprugom Branimirom Spajićem i organizirala ovu konferenciju.

O 3D tehnologiji koja može pomoći u plastičnoj kirurgiji govorio je doc.dr.sc. Sven Maričić, pomoćnik rektora za nove tehnologije u Puli.