Prijava

Vaša prijava

Stotinjak natjecatelja i još više rekreativaca na 5. izdanju Buševske biciklijade


Jedna od najsunčanijih nedjelja ove godine bila je pravi zgoditak za skoro 300 biciklista koji su se skupili na petom izdanju Buševske biciklijade. Udruga Moj Buševec u suradnji s Biciklističkim klubom Sljeme i udrugom Vukovina u srcu organizirali su čak 4 utrke, 3 natjecateljske te jednu rekreativnu.

„Manifestacija raste iz godine u godinu, biciklijada je oživjela i u broju sudionika i organizaciji i to nam je jako drago.“, rekao je Danijel Rožić, predsjednik udruge Moj Buševec.

27.05.2018. 5. Buševska biciklijada Foto: Ivana Kovačević/ cityportal.hr

Najhrabriji su se okušali u Cestovnoj utrci Classic od 70,2 kilometara sa startom u Buševcu te zatim prema Pokupskom, kroz Lukinić Brdo i povratak natrag u Buševec. Nakon sat vremena i 53 minute prvi je na cilj stigao Lorenzo Marenzi, a slijede Filip Kvasina i Mateo Bratić.

„Iznenadilo nas je što je i na ovoj utrci bilo običnih rekreativaca uz profesionalce koji voze europske utrke.“, poručio je  Goran Kišan, predsjednik BK Sljeme.

Cestovna utrka Small bila je nešto kraća- 53,7 km, a vodila je Buševec-Pokupsko-Buševec. Pobjedu je odnio Denis Klekovic, zatim Mario Bosnar i Igor Bombek. Uz njih, u 11 sati počela je i  XC utrka s trasom od 33,2 km kroz Vrata od krča, a prvo mjesto pripalo je Davoru Ružiću.

„XC utrka ove godine je bila malo drugačija nego prethodne jer je puštena kroz šumu. Kao organizatori smo se potrudili da  natjecateljima damo zanimljiviju stazu, više single trailova, hupsera, prirode, zavoja i slično.“, dodaje Kišan.

27.05.2018. 5. Buševska biciklijada Foto: Ivana Kovačević/ cityportal.hr

Male i velike bicikliste ipak je najviše privukla rekreativna vožnja u 15 sati. Ona je vodila do Vukovine gdje su na sportskom terenu NK Ban Jelačić organizatori pripremili hranu, piće i male poklone za više od 180 ljudi te izložbu od recikliranih dijelova bicikla NeBo craft.

„Buševska biciklijada je po meni jedna od najboljih u regiji. Ekipa je super, ruta je savršena, nema puno automobila, redara ima na svakom raskržju. Najbitnije je što ima puno djece koja se voze s nama.“, dodala je Ksenija Kulić, pokretačica portala Biciklijade.com i jedna od najvažnijih imena hrvatskog ženskog biciklizma.

Nakon vožnje sudionici su zabavu nastavili uz pripremljenu hranu i piće te grupu Zakon šutnje.