Prijava

Vaša prijava

U Buševcu trodnevna manifestacija povodom Ivanja


Buševčani su povodom Ivanja i ove godine pripremili raznolik kulturno-umjetnički, sportski i zabavni trodnevni program. Manifestaciju ‘Ivanje u Buševcu’ otvara 3. Buševska štruklijada i natjecanje u starim seoskim igrama. Program počinje u 14 sati na prostoru iza Doma kulture Buševec. Štruklijadu organizira Društvo žena Buševec, a za zabavu su zaduženi “Lotos band” i “Rajzeri”.

22.06.2017. Buševec – 2. Buševska štruklijada. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Subotnji program počinje u 11 sati malonogometnim turnirom i izložbom automobila na ŠRC Zvrnik u Buševcu. Poslijepodnevni dio programa proteći će u vatrogasnom tonu. U 14 sati počinje vatrogasno natjecanje djece „8. Memorijal Josipa Robića Habe“ na polivalentnom igralištu kraj Područne škole Buševec, a u 17 sati snage će odmjeriti njihove starije kolege na 21. izdanju Kupa Turopolja. Od 19 sati u velikim šatoru iza Doma kulture počinje zabavni program ,a glavna zvijezda večeri je Amadeus band.

25.06.2017. – Buševec – Ivanje u Buševcu – foto:Tomislav Paulić/cityportal.hr

Svetom misom u crkvi Svetog Ivana Krstitelja u 11 sati počinje nedjeljni program. U 17 sati otvara se „Ivanjski semen“, kao i izložba slika Rozalije Kablarić u područnoj školi Buševec. Kulturno-umjetnički program ‘Običaji kroz godinu’ počinje u 18,30 sati na ljetnoj pozornici iz Doma kulture, a na kojem će nastupiti KUD-ovi „Dragutin Domjanić“ iz Vugrovca, „Moslavčanka“ iz Donje Gračenice i KUD Veleševec te HSPD „Dr. Antun Radić-Okić. Nakon toga kreće zabavna večer uz sastav „Zakon šutnje“, a u 21,30 iza Etno zadruge Buševec potpalit će se ivanjski krijes.


Novi eko projekti u Lojtrici

Petek na Gorice: sudjelovali mali poduzetnici 4.b razreda