Prijava

Vaša prijava

FOTO Svečano uručene svjedodžbe učenicima završnih razreda Srednje strukovne škole


Svečanim uručivanjem svjedodžbi učenicima završnih razreda Srednje strukovne škole Velika Gorica, danas u holu Srednjoškolskog centra, potvrđeno je na simboličan način da je 97 učenika iz 8 završnih razreda osposobljeno za zanimanje u svojim stručnim smjerovima. Po stručnim zanimanjima, kojih ima 15, brojčano to izgleda ovako: automehatroničar (12 učenika), automehaničar (5), autolimar (5), tokar (1), instalater kućnih instalacija (9), pomoćni kuhar i slastičar (5), pomoćni instalater grijanja i klimatizacije (3), frizer (10 učenica), pediker (5 učenica), elektroničar-mehaničar (5), elektromehaničar (5), elektroinstalater (2), kuhar (11), konobar (7) i elektrotehničar (12). Sva strukovna zanimanja se stječu u trogodišnjem školovanju, jedino izobrazba za zanimanje elektrotehničar traje 4 godine. Treba istaći da određeni broj učenika nije došao na svečanu podjelu svjedodžbi iz raznih opravdanih razloga (primjerice, neki su se već zaposlili).

Nakon intoniranja državne himne svečanost je otvorio i učenicima se primjerenim govorom obratio Stjepan Kos, ravnatelj Srednje strukovne škole Velika Gorica. Bile su to riječi respekta prema onome što su učenici postigli u trogodišnjem (i četverogodišnjem) školovanju, jednako tako bile su to riječi ohrabrenja mladim strukovnjacima na njihovom putu u daljnjem životu odnosno u izgradnji vlastitih karijera.

Maturantima su, nakon što su se potpisali u godišnjak ‘Generacija maturanata školske 2017./2018. godine’, završne svjedodžbe uručivale razrednice i razrednik: Helena Šipušić, prof. (3.a), Vesna Begić, prof. (3.b), Slavica Dujmović, prof. (3.c), Gordana Filipović Čakmak, prof. (3.d), Dragica Marković, prof. (3.e), Vladimir Skočir, prof. (3.g), Sanja Pavišić, prof. (3.h) i Jasna Piškorić, prof (4.f). Svečanom ceremonijom ravnala je pedagoginja Sanja Šipušić Komar, a iz prvog reda su uručivanje pratili ostali nastavnici.

Odlukom Školskog odbora i na prijedlog Nastavničkog vijeća vrijednim knjigama nagrađeni su učenici za odličan uspjeh i uzorno vladanje, a pohvalnice su uručene učenicima za vrlo dobar uspjeh i uzorno vladanje.

Galerija fotografija