Prijava

Vaša prijava

FOTO Općina Pokupsko svečano proslavila svoj dan


Povodom Dana Općine Pokupsko, a prije svečane sjednice Općinskog vijeća, brojna delegacija (načelnik, općinski vijećnici, predsjednici mjesnih odbora, predstavnici mjesnih udruga, potpredsjednica Županijske skupštine, načelnici iz susjednih općina) položila je vijence i zapalila svijeće kod spomen obilježja dr. Franji Tuđmanu i poginulima u domovinskom ratu na mjesnom groblju kod središnjeg križa.

Svečana sjednica

Sjednica je u Općinskoj vijećnici otvorena državnom himnom u izvedbi orkestra ‘Pokupski biseri’ i minutom šutnje u čast svima poginulima za Hrvatsku i prvom predsjedniku neovisne Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu. Voditeljica programa Andrea Batinjan pozdravila je uvažene goste, između ostalih, Ljubicu Ambrušec, potpredsjednicu Županijske skupštine Zagrebačke županije, Ljubomira Puljića, izaslanika Gradonačelnika Grada Zagreba  i načelnike susjednih općina.

Prvi je govorio predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Sučec, pozdravio je sve redom i ukratko nabrojio aktivnosti općine u proteklih godinu dana. Načelnik općine Božidar Škrinjarić pohvalio se da je Pokupsko rekorder po novcima dobivenim od Europskih fondova za realizaciju vrijednih energetskih projekata, a u ‘igri’ je novih desetak milijuna kuna za projekte koji su u fazi realizacije te za one u bližoj budućnosti. Spomenuo je kako će financijska sredstva za projekte tražiti i od resornih ministarstava i Zagrebačke županije. Prvi projekt na prioritetnoj listi je kompletna izgradnja vodovodne mreže.

Nagrade

Načelnik je zajedno sa Zoricom Šestak, predsjednicom Kluba žena Pokupsko, uručivao nagrade za projekt ”Rože divane 2018” u kategorijima ”najljepša okućnica” i ”najljepše uređeni balkon”. Uz spomen diplomu vrijedne gospođe nagrađene su i poklon bonovima. Za okućnicu su nagrađene: 1. mjesto Marija Jankeš (Roženica), 2. mjesto Ivančica Markuz (Roženica) i 3. mjesto Mirjana Kovačić (Lijevi Štefanki). Dobitnice za balkon su: 1. mjesto Biserka Skender (Lukinić Brdo), 2. mjesto Mihaela Špišić Pirša (Lukinić Brdo) i 3. mjesto Barica Klasnić (Roženica).

 

Službeni dio svečane sjednice okončan je domjenkom u Lovačkoj kući Pokupsko. Od kulturno-sportskog programa na pokupskoj plaži nije puno toga realizirano prema predviđenoj satnici, osim dinamičnog i atraktivnog natjecanja u odbojci na pijesku.

Galerija fotografija