Prijava

Vaša prijava

LAK PLIJEN Koji nemar: U službenom autu tijekom noći ostavio novčanik s 1300 kuna, kartice i sve dokumente, a auto nije zaključao


U noći na Veliku Gospu, 15. kolovoza, vozač je u Gradićima parkirao službeni automobil, u njemu ostavio novčanik s 1300 kuna, kartice i sve dokumente, a da auto čak nije niti zaključao. Slijedi scenarij kakav vjerojatno i očekujete. Pojavljuje se nepoznati lopov kojeg dočekuje lak plijen. Kriminalist Nikica Ljubanović na konferenciji za novinare je kazao kako se krađa dogodila između 4 i 6,30 u Ulici kralja Tomislava.

“Automobil je na korištenju kod poduzeća Hrvatski telekom, a izvršena je krađa iz suvozačevog ‘pretinca za rukavice‘. Nepoznati počinitelj otuđio je novčanik u kojem se nalazilo 1300 kuna i dokumenti, vlasništvo djelatnika oštećenog poduzeća, kao i neki dokumenti u vlasništvu tog poduzeća, kao što su kartice. Šteta se procjenjuje na 20-ak tisuća kuna“, rekao je Ljubanović.

Lak plijen bila je i otvorena garaža u Gornjem Hruševcu iz koje je lopov ukrao motornu pilu, flaksericu te mašinu za mljevenje mesa. Krađa se dogodila između 11. i 13. kolovoza, a šteta iznosi 5 tisuća kuna.

Još veću štetu, onu od 8 tisuća kuna, nepoznati je lopov počinio vlasniku kafića Feniks u Dobrilinoj ulici, s čije je terase ukrao “ljetni” namještaj – dva stola, fotelju, sofu te tri suncobrana.

Za vrijeme proslave Velike Gospe u Vukovini aktivni su bili džepari. Krađu novčanika policiji je prijavilo više ljudi.