Prijava

Vaša prijava

FOTO Gorički Maradona odlučio nam je peči kestene i u svojoj 70.-toj godini života, „to su kesteni s dušom!“


Hoće li nam jesen stići i ove godine, vjerojatno se nitko nije upitao, ali hoće li nam i ove jeseni slasno zamirisati goričke ulice, do zadnjeg je trenutka visilo u zraku!

Odluka je bila samo na njemu. Ešrefu Sulejmaniju – goričkom Maradoni, koji je zakoračio u svoju 70. godinu života, a iza sebe ostavio čak 57 godina profesionalne karijere u pečenju kestena.

Da! Dobro ste čuli, naš je Maradona silom prilika već s 12 godina počeo peči te ukusne plodove jeseni. Osim što je u međuvremenu postao najbolji majstor u spremanju kestena na svijetu, pretpostavljate…godine su ga stisle. Pa naš Maradona teško može podići i vrećicu kestena, a kamo li agregat bez kojeg ne može pustiti svjetlo na svom štandu.

Zar je onda čudno da su obožavatelji kestena i našeg Maradone odmah pohitali prema njemu, kada su ga vidjeli na Kolarovoj ulici, pokraj robne kuće.

4.10.2018. – Velika Gorica – kestenjar Maradona. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

I tako nam je on, unatoč svemu, i ove jeseni nastavio peči kestene, pečene, vruće…

„Bila sam presretna kad sam ga vidjela. Obožavam kestene, a naš gorički kestenjar ih toliko dobro pripremi da ne mogu odoljeti. To su kesteni s dušom. Bez njega to ne bi bilo to. Nigdje drugdje nisam jela toliko ukusne, još ovako krupne marune, izvrsno!“, ispričala nam je Božena Roginić, dok je nestrpljivo čekala svoju veliku porciju.

„Konačno prvi ove sezone! Drago nam je vidjeti našeg omiljenog kestenjara, kojeg će moja obitelj ovdje posjećivati sve dok bude dolazio“, poručila je Martina Matezović Biškup, koja je u nabavku kod Maradone stigla s 3-godišnjom Rozom i 10-godišnjim Janom.

4.10.2018. – Velika Gorica – kestenjar Maradona. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

A našeg Maradonu ne zanima puno priče. Njemu je važno da je vatrica taman, kako ne bi zagorio niti jedan kesten, točnije marun. Jedino njih i ima trenutačno u ponudi.

„Za sada sam nabavio 50 kilograma prvoklasnih maruna, kakve ljudi najviše vole. Važno mi je da su svi zadovoljni. Već 4 godine držim istu cijenu. Mala mjerica 10, velika 20 kuna“, rekao nam je Maradona i čitateljima Cityportala preporučio da uz porciju kestena popiju i čašu-dvije dobrog crnog vina.

„To je savršena kombinacija. Domaće crno vino je uz kestene prva liga. Vino će vas fino zagrijati, a aromu kestena će dodatno pojačati“, otkrio je Maradona.


Sretan dan učitelja