Prijava

Vaša prijava

FOTO ‘Ne znamo tko su počinitelji i zašto nisu kažnjeni’


Kako bi svoj okoliš oslobodili od divljih deponija i raskrčili alternativne puteve do Velike Gorice, članovi Udruge Vukovina u srcu pokrenuli su akciju ‘Kaj vas nije sram‘.

Mnoštvo različitih odbačenih predmeta jučer su uklonili s biciklističkih i pješačkih puteva koji od Vukovine vode prema gradu. Očistili su smeće koje se nalazilo uz Vukovinsko polje i kraj jezera Vukovina u Starom Čiču.

„Akcija je zamišljena kao prikupljanje sitnog otpada uz potporu VG Čistoće koja pak danima čisti glomazni otpad na ovim potezima. Problem je taj što se cijela priča ponavlja, ne znamo tko su počinitelji i zašto nisu kažnjeni. Valjda će se smilovati kada vide koliko nam je stalo do čiste prirode, kaže predsjednica udruge “Vukovina u srcu” Sandra Maršić.

Predsjednik Uprave VG Čistoće Ivan Rak ističe kako je nemoguće očistiti prirodu ako nesavijesni građani i dalje nastavljaju bacati otpad te naše šume i livade neprestano zagađuju.

„Desetak do petnaestak deponija očistimo svake godine, ali to nema efekta bez dobre suradnje sa građanima. Krećemo s edukacijom o tome koliko je važno očuvati prirodu jer cilj nam je čisto Turopolje“, istaknuo je Rak.

Iz Mjesnog odbora Staro Čiče poručuju svima kako se samo nekoliko kilometara od divljih deponija nalazi gradsko reciklažno dvorište gdje mogu legalno odbaciti sve nepotrebne predmete.

„Mislim da otpad kamionima dovažaju ljudi iz drugih mjesta, ne žitelji našeg Mjesnog odbora“, smatra predsjednik MO Staro Čiče Marijan Plodinec.