Prijava

Vaša prijava

JUNIORSKI DERBI DINAMO HIDRELA I TUROPOLJCA PRIPAO NOVOČIČANIMA


U Novom Čiču na stadionu Dinamo Hidrela u ponedjeljak 8. listopada 2018. na Dan neovisnosti odigran je juniorski derbi Lige mladeži jug pred više od 120 gledatelja, a brojem bi bile presretne i mnoge seniorske momčadi. Igralo se vrlo šarf i fajterski bez milosti pa je uvijek sipmatična i pristupačna fizioterapeutkinja Velida Plodinec imala pune ruke posla. Mladi Kučani poveli su već u 6. minuti golom Ivana Markulina na radost mnogih prisutnih Kučana (najglasniji Dragec Banič Srbo). Izjednačio je Nikola Kuzmić u 26., a pobjednika je odlučio ponajbolji na terenu Mateo Jurišić iz opravdano suđenog kaznenog udarca u 50. minuti. U jednom trenutku utakmica je među igračima a dijelom i u gledalištu zaiskrila, ali sve je smirio prisutni korpulentni Darko Vrbičić Vrba čiji autoritet nije bio upitan za sve čija su krvca uzavrela.

Juniori Dinamo Hidrela

Trener nada Dinama Hidrela Mario Kajinić elaborira. “Derbi između dvije neporažene momčadi prvenstva Dinama iz Novog Čiča i Turopoljca iz Kuča popratilo je mnoštvo gledatelja i atmosfera je bila prava navijačka baš kao u nekima seniorskim dvobojima. Od samoga starta prema planiranom, moja momčad se nametnula visokim presingom kojem su gosti dugo odoljevali da bi zarana u 6. minuti iz slobodnog udarca i poveli 0:1. Moji dečki tada još više pritišću i to je urodilo plodom kada Luka Blažević loptu prsima prenosi u šesnaesterac i lijepo pogađa Kuzmića na drugoj strani koji poentira za izjednačenje i erupciju oduševljenja među domaćinima. Sa rezultatom 1:1 se odlazi na odmor. U drugom poluvremenu slična situacija, domaćini pritišću goste koji se brane i u 49. minuti izbijaju loptu u korner. Iz spomenutog kornera loptu rukom udara igrač Turopoljca i sudac Novosel bez zadrške dosuđuje opravdani jedanaesterac za domaćina, kojeg smireno zabija Mateo Jurišić, ujedno i igrač utakmice, za vodstvo Dinama 2:1.”

Juniori Turopoljca iz Kuča

Utakmica je bila puna intenziteta, gdje je došlo i do međusobnog naguravanja među igračima. Sudac je imao pune ruke posla i podjelio je 4 javne opomene pa se samim time i situacija smirila. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, a mogao je da vratar gostiju Zagorac nije odlično intervenirao u nekoliko situacija i time zadržao goste na minimalnom porazu. Momčadi su si pružile ruke na kraju utakmice i čestitali jedni drugima što je i najvažnije u smislu fair playa.

Druženje mladih dinamovaca nakon burnog derbija

“Juniori Dinama se sada okreće utakmici protiv Rugvice-Save, momčadi koja je također neporažena, a koja je na rasporedu u subotu u 15:30 u Novom Čiču. Ova momčad juniora NK Dinama iz Novog Čiča je jedna od najboljih naših selekcija i to dokazuju svake godine. Momčad vodim od starijih pionira, kad su dečki bili prvaci. Nakon toga osvojili su i kadetsko prvenstvo te sada teže “hattrick” eventulanim osvajanjem i juniorskog naslova. Momčad je redovito u završnici kupa i krasi je jedno veliko zajedništvo i prijateljstvo. Treninzi su iznimno naporni i zanimljivi i samim time se novi igrači sami javljaju u klub i nije bilo problema sa brojem igrača kao što to imaju neki drugi klubovi. Iznjedrili smo 16 domaćih igrača koji su već zaigrali i za seniore. Neki od tih igrača su i standardni prvotimci što je veliko zadovoljstvo i ponos svih ljudi u klubu.

Momčad juniora Dinama Hidrela iz Novog Čiča čine: Ivan Nikolić i Matija Filipović (vratari), Franko Budin (kapetan), Ivan Milković, Dinko Škrtić, Leon Stojsavljević, Matija Panić, Luka Blažević, Martin Žugaj, Luka Kušec, Dino Abazović, Patrik Stojsavljević, Filip Krajinović, Mateo Jurišić, Nikola Kuzmić, Jan Stojsavljević, Antonio Nikić, Karlo Španiček, Nikola Slivak, Dario Pandurević i Leon Troha”- otkrio je trener juniora Dinamo Hidrela Mario Kajinić.

 

DINAMO HIDREL (juniori) 2

TUROPOLJAC    (juniori) 1

NOVO ČIČE Stadion Dinamo Hidrela. Gledatelja 120. Sudac: Tomislav Novosel (Velika Gorica).

STRIJELCI: 0:1-Markulin (6), 1:1-Kuzmić (26), 2:1-Jurišić (50-11m).

DINAMO HIDREL: Nikolić, Krajinović, Budin, Panić, Žugaj, Jurišić, Kuzmić, Slivak, Španiček (od 65. Troha), Blažević, L. Stojsavljević (od 80. P. Stojsavljević).

TRENER: Mario Kajinić

TUROPOLJAC: Zagorac, Janković, I. Markulin (od 80. Čunčić), D. Markulin, Mrkoci, Galeković, Fabijančić, M. Čaić, Greif (od 57. Lovrić), Marić, Trputec (od 46. Šutalo).

TRENER: Dražen Čaić

IGRAČ UTAKMICE: Mateo Jurišić