Prijava

Vaša prijava

Poreznici u akciji


Službenici Ministarstva policije, Porezne uprave i Carinske uprave krenuli su u akciju pojačanog nadzora na području Velike Gorice. U naredna dva dana obići će poslovne prostore u Ulici Kralja Tomislava i Zagrebačkoj ulici.

Iz Porezne upozoravaju na to da je kroz provedene aktivnosti izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje. Nadzori fiskalizacije provodit će se očevidom na terenu u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja i drugih aktivnosti uključujući i provjeru računalnih sustava te opreme koji se koriste za fiskalizaciju.

Porezne obveznike kojima se utvrde ponovljeni porezni prekršaji, prijeti mjera zabrane rada pečaćenjem poslovnih prostora.

Na svojim službenim stranicama Porezna uprava poziva građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1001, web servisa „Pišite nam“ ili dolaskom u lokalnu ispostavu Porezne uprave.