Prijava

Vaša prijava

Goričke parfumerije lopovima najomiljenije


Prijavljena je još jedna krađa parfema. Goričke parfumerije sve češće se nalaze na meti lopova. Razlog tome je slab sustav nadzora. Dok u velikim zagrebačkim parfumerijama o sigurnosti trgovačke robe brinu zaštitari u civilu i nadzorne kamere, u onim manjim sve je spalo na leđa zaposlenica, koje često zbog zauzetosti poslom ne stignu paziti i na robu. S obzirom na to da se vrijednost ukradene robe često kreće oko iznosa od tisuću do tri tisuće kuna, što na mjesečnoj razini i nije velika stavka za njih, parfumerijama se ne isplati ulagati u sigurnost svojih manjih trgovina.

„Dok se ova situacija tolerira, policija je nemoćna. Nemoćne su i djelatnice. Netko je našao nišu kako lagodno živjeti“, rekao je Nikica Ljubanović iz PP Velika Gorica.

Zadnja u nizu krađa dogodila se 31. listopada, a prijavljena je tjedan dana poslije. Nepoznata ženska osoba iskoristila je zauzetost djelatnica u DM-u na Trgu Stjepana Radića i ukrala veću količinu parfema. Šteta se ovaj put popela na više od četiri tisuće kuna.