Prijava

Vaša prijava

Bravo, klinci! Skupljanjem čepova bore se protiv leukemije


Dobro je da dobre stvari potraju, egida je koje se očito drže u Osnovnoj školi Nikole Hribara. U skladu s tim, i ove će godine učenici te goričke škole nastaviti sa svojom akcijom skupljanja PVC čepova za pomoć oboljelima od malignih bolesti. Samo tijekom prošlog polugodišta djeca su prikupila čak 200 kilograma čepova, koje su zatim proslijedili Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske. Udruga je prikupljene čepove prodala i ostvarila prihod.

Ista priča nastavlja se i ove godine, procedura je također praktički ista. U holu škole nalazi se posebna kutija u koju djeca ubacuju čepove s boca vode, sokova, jogurta, šampona… Cilj ih je, naravno, skupiti što više, može se to među djecom pretvoriti i u pravo malo natjecanje. I čim se kutija napuni, šalje se u Udrugu. Pa opet ispočetka, budući da ova akcija nema rok trajanja. Kao što ga dobra djela ni ne bi trebala imati.

“Na ovaj način ne samo da čuvamo okoliš već pomažemo ljudima kojima je to od životne važnosti”, objašnjeno je na stranicama škole.

I tu je teško reći bilo što drugom osim – bravo, djeco!