Prijava

Vaša prijava

Noć muzeja 2014.


Bliži nam se deveta „Noć muzeja“! Tradicionalna manifestacija Hrvatskoga muzejskog društva u kojemu sudjeluju muzeji i galerije iz svih dijelova Hrvatske. U ovo kulturno događanje uključio se i velikogorički Muzej Turopolja sa zanimljivim i sadržajnim programom.

PROGRAM – NOC MUZEJA 2014

18:00 – 01:00 h

IZLOŽBA Stalni postav

Izložba stalnog postava nalazi se na prvom katu Muzeja. Postav cine cetiri zbirke: etnografska, kulturno-povijesna, likovna i arheološka.

18:00 – 01:00 h

IZLOŽBA Sjecanja

U prizemlju Muzeja Turopolja postavljena je izložba grafika Nevenke Arbanas pod nazivom “Sjecanja”.

18:00 – 19:00 h

DRUŽENJE Pricanje prica

Pricopricalica Andreja Krenek još jednom dolazi ispricati nam nove price. Tako prica živi, dobiva oblik i stvara novi put…od srca do srca. Price vole putovati, tražiti nove prostore, nove boje, škakljati našu maštu i prizivati slike. Krenite na put s pricom! Price se pricaju na prvom katu Muzeja.

19:00 – 20:00 h

KONCERT Koncert ucenika Umjetnicke škole Franjo Lucic

Ucenici Umjetnicke škole Franjo Lucic iz Velike Gorice pocastit ce nas tradicionalnim koncertom u Noci muzeja. Koncert ce se održati na prvom katu Muzeja.

20:00 – 23:00 h

RADIONICA Uvodi u izradu grafike, umjetnicke obrade metala i animaciju

Studenti Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu pod mentorstvom red.prof. Nevenke Arbanas i akd.graf. i slik. Igora Konjušaka održat ce prezentacijske radionice: GRAFIKA (duboki i visoki tisak) – Ena Bajuk, Judita Horvatinovic, Željka Glagolic i Domagoj Biškup; UMJETNICKA OBRADA METALA – Domagoj Biškup ANIMACIJA – Ivan Fodor Radionice ce se održati u prizemlju Muzeja u sklopu izložbe “Sjecanja”.

21:00 – 23:00 h

PROJEKCIJA Projekcija etno filmova

Na katu Muzeja prikazivat ce se kratki dokumentarni etno filmovi s temom Turopolja.

23:00 – 24:00 h

GLAZBENI PROGRAM Franciska Fis

Program Muzeja Turopolja u Noci muzeja zatvorit ce jazz koncert umjetnice Franciske Fis.

Muzej Turopolja će za posjetitelje biti otvoren od 18 sati pa sve do 1 sat u noći, a posjetitelji će se moći zagrijati uz kuhano vino i čaj.

Svoja vrata u petak će besplatno otvoriti više od 200 muzeja i galerija u Hrvatskoj, a detaljniji program događanja možete vidjeti na Internet stranici nocmuzeja.hr