Prijava

Vaša prijava

Klizalište ove godine pokraj Muzeja Turopolja! Kao i cijeli naš Advent…


Sve ono što se proteklih godina u Velikoj Gorici u predbožićno vrijeme događalo oko Pučkog otvorenog učilišta, ove će godine biti premješteno na novu lokaciju. Naime, cijeli gorički advent seli se na prostor pokraj Muzeja Turopolja, odnosno crkve Navještenja Blažene Djevice Marije i novoizgrađenog Centra za posjetitelje. Taj će dio grada, njegov najuži centar, bit će lokacija na kojoj će se događati praktički sve važno u blagdansko vrijeme. Između ostaloga, uz Muzej Turopolja bit će postavljeno i klizalište, koje je godinama svoje mjesto imalo sa stražnje strane POU-a.

Cijela manifestacija, nazvana “Prosinac u Gorici”, počinje u nedjelju, 2. prosinca, paljenjem prve adventske svijeće. Plan je da gorički advent bude mješavina dobre glazbe, ukusne hrane, kulturnih manifestacija i besplatnih dječjih radionica, a cijelo vrijeme će se prodavati i suveniri, božićni ukrasi…

Klizalište ispred Muzeja Turopolja otvorit će se na Svetog Nikolu predstavom na ledu, a djeca će općenito moći najviše uživati u ovom blagdanskom razdoblju. Puna dva tjedna, od 9. do 23. prosinca, svakog dana će se održavati radionice u Božićnom selu, dok će vikendima u ponudi biti i dječji disko, kao i nastupi velikogoričkih vrtića te predstave za najmlađe.

– Gotovo svakog dana očekuju vas koncerti poznatih izvođača kao što su Adastra, Retrodukcija, TS Barabe TS Harmonija, TS Alibi, Mel Camino i brojni drugi, a posebno ističemo nastup tamburaškog sastava Slavonske Lole povodom Dana Grada 13. prosinca. Dan poslije slijedi nam koncert “Goričani za Goričane”, na kojem će nastupiti Jacques Houdek, Ivana Kindl i Vanda Vinter – najavili su iz goričke Turističke zajednice.


Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Hribarova Filmska družina dobila novčana sredstva