Prijava

Vaša prijava

Za 12 tona smeća iz jezera dobili 15.000 kuna nagrade


Velikogorička Športsko ribolovna udruga Odra, zajedno sa svojim partnerima – KUD-ovima Čiče i Novo Čiče te zagrebačkom udrugom Agroeduki – ove je godine odradila velik ekološki posao, za što stižu i zaslužene nagrade. Nakon prvog mjesta u velikoj akciji Coca Cole nazvanoj “Od izvora do mora”, u četvrtak navečer stiglo je i novo priznanje. Na 10. Susretu gradonačelnika i poduzetnika u Splitu akcija društva iz Novog Čiča odnijela je uvjerljivu pobjedu, što je osim velike satisfakcije donijelo i nagradu od 15.000 kuna.

U svome projektu “Očistimo smeće s naših jezera” ŠRU Odra i partneri napravili su gotovo nevjerojatan posao – prikupili su gotovo 12 tona smeća i apsolutno zaslužili sve ovo što se događa. Točnije, prikupljeno je 11.860 kilograma smeća, što je brojka koja je toliko impresionirala žiri u Splitu da konkurencija zapravo nije ni imala pravu šansu.

Lijepo je ovo priznanje, dobro će našim vrijednim ekolozima doći i novčana pomoć, ali sve ovo prije svega bi trebao biti poticaj da možda u bliskoj budućnosti dočekamo još neku sličnu akciju.