Prijava

Vaša prijava

Kahlina na golu, 80. put: ‘Došao sam na gol i više se nisam maknuo’


On nikad ne prigovara sucima. On ne zadržava igru, to nikad nije bio njegov stil. Kad god je to moguće, izbjegava raditi faule. I, najbolje od svega, nikad nije ozlijeđen… Svemu tome zahvaljujući, Kristijan Kahlina (26) danas će 80. put zaredom stati na gol Gorice u prvenstvenoj utakmici. Niti jednu nije propustio još od 7. rujna 2016., dvije godine i 2,5 mjeseca poslije niz traje i dalje.

– Te prve sezone propustio sam prva tri kola jer sam tek bio došao u klub, stao sam na gol u četvrtom kolu u Sesvetama i od tad se s njega nisam maknuo. Do danas nisam propustio niti jednu jedinu utakmicu u prvenstvu. Ova protiv Istre stvarno će mi biti 80. u nizu… Da, brojim, kao što vidite, ha, ha. Mislim da je to raritet, nisam siguran da se previše golmana može time pohvaliti – govori Kahlina pa dodaje:

– Imao sam sreću da imam takav kontinuitet otkad sam došao u Goricu, nisam izostao doslovno ni s jedne ligaške utakmice. Nadam se da ću i nastaviti tako. Vidjet ćemo do kojeg broja ću doći, samo da me zdravlje posluži, to je najvažnije…

Mučila su ga leđa ovih dana, dobro je došla pauza, ali Kale ionako tip koji tek tako posustaje. I zato valjda stalno napreduje, čak će i laici shvatiti da je sve bolji iz utakmice u utakmicu. Evo, i na početku ove sezone pokazivao je manju nesigurnost, ali danas djeluje kao golman sa stotinjak utakmica prvoligaškog iskustva.

– Mora se dogoditi napredak, jer svaka utakmica donosi neko novo iskustvo, nove situacije iz kojih pametan igrač može izvući nešto dobro. Ja sam učio i iz pogrešaka, a kad dođeš na viši nivo, sve tvoje kvalitete još više dolaze do izražaja. Mislim da je u mom slučaju tako. Dugo sam čekao da dođem do ovoga gdje sam sad, na razinu na kojoj su neke stvari i logičnije. Vjerujem da je školovanom igraču lakše igrati prvu nego drugu ligu – kazao je Kahlina.

U posljednjih pet utakmica primio je tri gola, po jedan od Intera, Hajduka i Rijeke, dok je u ogledima sa Slaven Belupom i Rudešom sačuvao svoju mrežu netaknutom. Ukupno je primio 15 golova u ovih 14 kola, samo su golmani Dinama (8), Lokomotive (10) i Osijeka (13) manje puta kapitulirali. Usporedbe radi, današnji (17.30 sati) protivnik Istra 1961 primila je duplo više golova. I osvojila 17 bodova manje od Gorice. Međutim, sve to ne znači da će naša momčad olako shvatiti ovaj susret, dapače…

– Moramo jako ozbiljno shvatiti Istru, riječ je o potencijalno vrlo opasnom protivniku. Koliko sam ih pratio, nekoliko puta se događalo da igraju ravnopravno 70, 75 minuta pa prime gol i ostanu bez bodova. Sve u svemu, čeka nas iznimno teška utakmica – uvjeren je Kahlina.

Ulazi, dakle, u svoje osamdesete, zdrav je, spreman, motiviran i pun samopouzdanja, a to će i ovoga puta biti jako važno. Toliko puta “čupao” je suigrače, davao svoj doprinos, da se definitivno prometnuo među najvažnije igrače Gorice. I, nažalost po navijače našega kluba, među najzanimljivije tržištu nogu…