Prijava

Vaša prijava

Jakirović: Nema smisla ni govoriti koliko nam nedostaje Beli


Čestitam Istri na pobjedi, na kraju na zasluženoj pobjedi, jer dali su ljudi dva gola. Utakmica me jako podsjetila na onu našu međusobnu u Puli. Tamo se isto igrali 50-50, a odlučio je prekid u našu korist. Danas je, eto, odlučio prekid u njihovu korist, rekao je trener Gorice Sergej Jakirović nakon domaćeg poraza od Istre 1961.

Nije djelovao ni ljutito ni razočarano, više kao čovjek koji je svjestan da se poneki loš dan ne može izbjeći.

– Do njihova vodstva igrali smo dobro u prve dvije trećine terena, kontrolirali smo situaciju, ali bili smo prejalovi u završnici. Falio je mirni pas, falilo je udaraca po golu, a i jako smo loše centrirali. Valjda desetak centaršuteva poslali smo preko gola… Jedan od planova je bio da rotacijama veznih igrača dolazimo do viška na bokovima, što smo i radili, ali džabe ti sve ako nemaš precizan ubačaj u sredinu. Sve pada u vodu – slegnuo je ramenima Jakirović.

Nedostajalo je ovoga puta tečnosti u igri, konkretnosti u vrhu napada, ali prije svega je nedostajao Beli.

– Ne znam što bih o tome uopće rekao, to je jasno kao dan… – kazao je trener i nastavio:

– Naravno da Atiemwen radi razliku, čak i kad ide jedan na tri. To je naš najbolji igrač, to je vidljivo svima. Momčad ga je izbacila, ali on doista radi razliku. Nema smisla ni pričati koliko nam znači.

Prvi gol pao je u nezgodnom trenutku, nakon tog kraćeg prekida zbog reflektora, već u trećoj minuti nastravka. I to nakon kornera, lopta je završila na glavi Julija Rodrigueza

– Znali smo točno na koga ide centaršut, jer Rodriguez i Bosančić su jedina dva njihova visoka igrača, a svejedno primimo gol. Moro je bio zadužen za tog igrača, ali analizirat ćemo još što se tu dogodilo – govorio je Jakirović tražeći dozu optimizma u jednom lošem poslijepodnevu.

– Imamo to što imamo, u situaciji smo da nam fali šest igrača, ali ne želim kukati. Nije to moj stil. Raspolažemo s onima koje imamo, ovi drugi su pod ozljedama i kartonima, a s tim treba znati živjeti. Sve što smo dosad napravili, ovi momci su napravili. Ne treba raditi cirkus od jednog poraza – uvjeren je Jakirović.

Trener Sergej Jakirović nije očajavao nakon poraza od Puljana… Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Za tjedan dana, u nedjelju od 15 sati, Goricu čeka gostovanje u Maksimiru, kod prvaka Hrvatske. Dinamo će u četvrtak odraditi europsku utakmicu, a Gorica će živjeti u normalnom ritmu.

– Mi radimo prije svake utakmice jednako. Kako smo radili kad smo imali jedan bod u prve tri utakmice, tako radimo i sad, ništa se tu ne mijenja. Ovo je sport, nekad ode na jednu stranu, nekad na drugu – smiren je Jakirović.

U posljednja tri kola jeseni slijede tri trenutačno najbolje momčadi prvenstva. Nakon Dinama u Goricu stiže Osijek, a posljednje kolo ovog dijela prvenstva donosi gostovanje kod Lokomotive 15. prosinca.

– Svjesni smo da nas čekaju tri najbolje plasirane momčadi prvenstva, sigurno će biti teško, ali meni je bitno da momci daju sve od sebe. Oni to i rade, samo treba tako nastaviti dalje – zaključio je Jakirović.


Istra zaustavila blijedu i oslabljenu Goricu