Prijava

Vaša prijava

Sesar: Super je što smo prošli u Kupu, ali ne mogu se riješiti gorkog okusa


Iz perspektive košarkaša Gorice, nova godina teško je mogla početi bolje. Plasman na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića povijesni je uspjeh za “radost loptanja među obručima” u našem gradu, no trenera Josipa Sesara to nije do kraja ispunilo. On i dalje gleda prema natrag, zbraja propušteno i u tome crpi snagu i motivaciju.

– Ponosni smo što smo se plasirali na završni turnir Kupa, koji se zadnjih par godina igra kao Final Eight, no bit ću iskren i reći da bih i ovu pobjedu protiv Hermesa u Kupu mijenjao za onu utakmicu koju smo izgubili od njih u prvenstvu. Ponosan jesam, drago mi je što smo ušli među osam, ali nisam zadovoljan zbog načina na koji smo odigrali ovaj prvi dio sezone. I zato mi ostaje nekako gorak okus – kazao je Sesar iščekujući nastavak prvenstva, subotnju (18 sati) utakmicu protiv Šibenika.

Odmora u pauzi baš i nije bilo previše.

– Ma nismo se mi ni odmarali, imali smo slobodno samo dva, tri dana oko Božića i dva oko Nove godine. Konstantno smo bili u treningu, napravili smo i neke mini cikluse priprema, borili se usput s nekim sitnim ozljedama i virozama, ali ulazimo polako u ritam. Sad nas čekaju tri utakmice zaredom, dvije domaće i jednu gostujuću, nakon čega opet slijedi mjesec dana pauze – kazao je Sesar i nastavio:

– Sljedeća dva kola su nam jako važna. Prvo nam dolazi Šibenik, koji je dosta izmijenio momčad u ovoj pauzi. Ostali su bez vjerojatno najboljeg igrača lige Martina Junakovića, doveli su tri nova igrača i sigurno će im trebati vremena da se uigraju. Osim ove, jako nam je važna i utakmica protiv Bosca u kolu nakon toga. Uspijemo li to dobiti, mislim da smo mirni i sigurni što se tiče ostanka u ligi.

Prema svemu sudeći, na proljeće nas čeka malo drukčija i puno uspješnija Gorica. Tako barem vjeruju u klubu.

– U prvom dijelu sezone sve najjače protivnike imali smo doma, uzeli smo dva velika skalpa, protiv Cibone i Splita, no nismo uspjeli u gostima potvrditi te pobjede. Međutim, sad nam nominalno slabiji protivnici dolaze doma, gdje mi igramo puno čvršće, hrabrije i odlučnije, zbog čega se imamo pravo nadati boljem drugom dijelu sezone – zaključio je Sesar.