Prijava

Vaša prijava

Nogometaši Poleta počeli pripreme za proljetni dio sezone


Nogometaši buševskog Poleta pod vodstvom trenera Marija Paviše i službeno su započeli pripremama za proljetni dio sezone. Podsjećamo, Polet je prvi dio sezone završio u gornjoj zoni i nakon 15 odigranih kola s osvojena 27 bodova zauzeo je vrlo dobro 6. mjesto Jedinstvene županijske lige.
Uvodni sastanak sa igračima u klupskim prostorijama, prije izlaska na travnjak Zvrnika odradili su tajnik kluba Vedran Katulić i trener Mario Paviša.


Prema riječima trenera Paviše zimske pripreme sa momčadi odradit će na Zvrniku.
– Do početka prvenstva 10. ožujka, u pripremnom razdoblju imat ćemo 5-6 aktivnosti tjedno, kako na travnjaku tako i u našoj teretani, uz 4 pripremne utakmice; 10.2. Segesta, 16.2. Gradići, 23.2. Mraclin, 24.2. Odra i 3. ožujka Kup utakmica 2. kola NSVG, gdje ćemo protivnika saznati kada svoj susret odigraju Turopolje i Turopoljac iz Kuča. Momčad je uglavnom ostala na okupu, otišli su Ivanković i Jambrečina, a za proljeće pojačali smo kadar Ivanom Zagorcem koji se vratio u staro jato iz Gradića, Filipom Dejanovićem iz petrinjske Mladosti, iz sisačke Pešćenice priključio nam se Mario Balinčić, tu je također naš povratnik iz Austrije Zvonimir Matušin te poslije zaliječenja ozljede vraća se Ivan Landeka. Moram tu spomenuti naše juniore koji imaju određenu minutažu seniorskog nogometa braću Ivana i Filipa Bana, Mandića, Ščukanca i vratara Marka Katulića. Uz navedene koji će dodatno zaoštriti konkurenciju na popisu su vratar Bradić, Blažinić, Bobesić, Sovina, Skrbin, kapetan Sučić, Stuparić, Tičarić, Pejak, Zlodi, Brajković, Robić, Mikulić, Kovačević, Jušić i Šegota koji trenutno vuče ozljedu. Smatram da smo jači nego u jesenskom dijelu, ovog proljeća nemamo pritiska, jesenskim rezultatima osigurali smo mir – pojasnio je trener Mario Paviša, no ako se ukaže prilika zbog reorganizacije da čak nekoliko momčadi napravi iskorak prema višem rangu nema dvojbe – Svakako, pokazali smo da se možemonositi sa svakim protivnikom u ligi. Jesen je pokazala da smo se više mučili sa momčadima iz donjeg dijela tablice, to nas je koštalo nekoliko bodova sa kojima zaostanak sa vodećim Lukavcem ne bi bio 10 bodova. Cilj nam je gornji dom u poretku, a ako se prilika ukaže za nešto više bit ćemo spremni.
Da optimizma na Zvrniku ne nedostaje potvrdio je i tajnik Vedran Katulić.
– Nećemo dvoumiti ako se stvori prilika za nešto više u natjecanju, ali nećemo ni stavljati veliki teret na igrače i trenera. Uvjete za takav scenarij imamo, puno ulažemo u infrastrukturu, tako smo ove zime točnije početkom siječnja u uporabu stavili našu teretanu gdje mogu za vrijeme loših vremenskih prilika vježbati sve naše igračke kategorije, ali i ostali sportaši iz Buševca. Pred nama je godišnja skupština 23. veljače na kojoj ćemo naše mještane i članove upoznati djelovanjem kluba prošle, ali za godinu koja je pred nama.