Prijava

Vaša prijava

Dokaz da i mladi ljudi čuvaju tradiciju – glavna zvijezda kobasijade 17-godišnja Ellena Opetuk!


Održana je treća  Buševska kobasijada, ove godine je po prvi puta u odličnoj organizaciji Društva žena iz Buševca, koje su nam svojim vrijednim rukama i kulinarskim vještinama približile turopoljske delicije naših starih, od bučnice pa do ‘fanjkov’, te bijelih i kukuruznih žganaca.

– Od prethodne kobasijade u Buševcu prošlo je četiri godine, te smo mi žene udružile snage i odlučile preuzeti ovu hvalevrijednu manifestaciju, s glavnim ciljem da se ova naša prekrasna tradicija nastavi. Odaziv je odličan, ponosna sam na ovu slogu i volju koje nikada ne izostaje – istaknula je predsjednica Društva žena Buševec, Lidija Rožić.

Ovogodišnjem natjecanju pristupilo je 12 kandidata. Tročlani žiri, koji su činili Morić Marko, Bedeković Ivan i Robić Ivan, a koji i sami imaju višegodišnja iskustva, istaknuli su kako im je pri ocjenjivanju kobasica bilo jednako bitno kakav je njihov presjek, boja, okus i miris. Nakon iscrpnog i detaljnog kušanja, žiri je složno donio odluku, pa je tako treće mjesto na kobasijadi  odnio Stjepan Car, drugoplasirani je Alen Lukačević, a glavna zvijezda ove kobasijade je mlada djevojka Ellena Opetuk.

Ova kobasijada zasigurno je posebna po tome što je pobjedu odnijela 17-godišnja djevojka Ellena Opetuk, dokazavši svojim primjerom kako se receptura čuva naraštajima.

– Budući da godinama u obitelji ulažemo veliki trud, moj otac, koji je inače mesar, prenio je na mene ljubav prema selu i tradiciji, te sam s radošću i ponosom, te moralnom obavezom prema njemu, primila sam ovu nagradu, koja me motivira da se trudimo još i više – izjavila je prvoplasirana Ellena Opetuk.

Galerija fotografija


White Rose uživo