Prijava

Vaša prijava

Najkritičnije u Petrovini


Zbog obilne kiše koja je jučer padala u cijeloj Hrvatskoj, a pada i trenutno, mnoga su se mjesta našla pod vodom. Ugrožen je veliki broj naselja na velikogoričkom području. Cijelu noć na terenu su sva vatrogasna društva koja su noćas punila vreće s pijeskom i ispumpavali vodu u Buševcu, Rakitovcu, Mraclinu, Petrovini, Ribnici. Voda je u pojedinim naseljima ušla i u obiteljske kuće.

Zbog naglog porasta Save i vodenog vala koji se očekuje u podne, u ovom trenutku u tijeku je sastanak Stožera za zaštitu i spašavanje i predstavnika Hrvatskih voda. Nakon sastanka znat će se daljnje mjere u cilju zaštite i spašavanja. Na terenu su s vatrogascima bili i gradonačelnik Dražen Barišić te zapovjednik Stožera Stjepan Kos.

„Kada od Hrvatskih voda dobijemo daljnje informacije i smjernice, nastavit ćemo s usmjerenim aktivnostima kako bismo učinili maksimalno moguće za naše mještane – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

Predstavnici Stožera u kontaktu su sa zapovjedništvom Vatrogasne zajednice i predsjednicima mjesnih odbora ugroženih naselja. Građani se upućuju da sve potrebe prijave na 112 ili direktno u Stožer Velike Gorice na broj telefona 01/6269 900 ili na mobitel 091/532 4531.