Prijava

Vaša prijava

Predstavnici Velike Gorice na tematskoj sjednici u Saboru


„Medijska pismenost za sigurnost djece u svijetu medija i interneta“ bila je tema sjednice u Saboru, koju su pokrenuli pravobraniteljica za djecu i Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu povodom obilježavanja Dana sigurnijeg Interneta. A cilj je stjecanje medijske pismenosti i razvoja medijske kulture na različitim razinama odgoja i obrazovanja djece.

Na sjednici su pozvani prisustvovali  predstavnici Grada Velike Gorice – članovi Dječjeg gradskog vijeća i savjetnica za predškolski odgoj, djecu i mlade Arijana Mataga Tintor. Predsjednica Dječjeg vijeća Antonija Radoš iz OŠ Eugena Kumičića te vijećnici Vid Ujaković iz Habedlića i Mirna Pandurević iz OŠ Vukovina.

Oko 60 posto hrvatskih građana smatra da je potrebno u obrazovni sustav uvrstiti medijski odgoj. Trenutačno u Hrvatskoj obrazovni sustav ne prati trendove i razvoj medija, a poseban problem predstavlja mali broj udžbenika iz područja medijske kulture. Velika Gorica je primjer lokalne zajednice jer je prepoznala važnost medijskog odgoja te je jedini grad u Hrvatskoj koji je prošle godine u suradnji s Društvom za komunikacijsku i medijsku kulturu proveo projekt „Sigurni uz djecu medija“ u svim osnovnim školama.