Prijava

Vaša prijava

Nogomet, sunce, talenti… Čičani pobijedili kao juniori, a već sutra su – seniori


Prekrasno proljetno subotnje popodne na nogometnom stadiončiću u Novom Čiču. Naša perjanica HNK Gorica ne igra prvenstvo jer reprezentacija u nedjelju u Mađarskoj igra kvalifikacijski dvoboj za Euro 2020., pa je nogometnim ovisnicima iz Čiča dobro došla i juniorska prvenstvena utakmica 12. kola. Lokalni mladi dinamovci vodeća su momčad u svojoj ligi, a mnogi od njih igraju paralelno i za seniore, pa se uz pivicu okupilo 50-tak znatiželjnih kibica. I nisu kiksali što su došli jer su mogli uživati sunčajući se uz solidan nogomet. Suparnik iz Lomnice predstavio se u prvom poluvremenu u solidnom izdanju, igrajući zatvorenu formaciju pa na kontre, ali Lomnica je bila već uvodno hendikepirana jer na klupi za pričuve nije imala igrača.

Juniori Lomnice došli su s 11 igrača, a jedan se ozlijedio na poluvremenu

Uz konstantnu dominaciju Hidrel je redao prigode, redom Žugaja u 10. minuti, Kuzmića u 21. i 25. minuti, Blaževića 26. te Jurišića u 36. Lopte su uglavnom fijukale tik uz vratnicu. Potop za Lomnicu započeo je ozljedom Antonija Jeđuda koji od 46. minute više nije igrao pa su gosti nastavili s desetoricom. Dinamovcima se otvorilo u 51. minuti. Nakon kornera s lijeve strane visoki stoper Hidrela Matija Panić izbliza je nogom zakucao loptu u mrežu za 1:0. Četiri minute kasnije nakon kontre Luka Blažević ostavio je pratnju iza sebe i nisko zabio za povećanje rezultata. U 60. minuti već je bilo 3:0. Nikola Kuzmić usprintao je u prostor s desna i onda ljevicom silovito i precizno pogodio suprotnu takozvanu malu mrežicu. Konačnih 4:0 postavio je uporni Martin Žugaj. Ukrao je jednu ničiju loptu posljednjoj liniji gostiju i bez problema poentirao.

Pedesetak nogometnih fanatika u Novom Čiču uživalo je u ogledu juniora

Nakon osigurane pobjede, trener Dinama Mario Kajinić povukao je iz igre važnije igrače čuvajući ih za nedjeljnu seniorsku utakmicu u Čiču protiv Brcka. Spomenimo na kraju zanimljivost. Dopisnik City portala i trener Kajinić složili su se oko igrača utakmice, ali su u kabini svoje mogli kazali i igrači. Oni su također izabrali Matiju Panića, a u igri je bio i najmlađi Jan Stojsavljević.

Dobar dio juniorske momčadi istrčat će i u nedjelju za seniore, protiv Brcka

DINAMO HIDREL – LOMNICA 4-0
NOVO ČIČE Igralište Dinama Hidrela. Gledatelja 50. Sudac: Davor Merkaš (Velika Gorica).
STRIJELCI: 1-0 Panić (51), 2-0 Blažević (55), 3-0 Kuzmić (61), 4-0 Žugaj (63).
DINAMO HIDREL: Nikolić, Krajinović, Budin, Panić, Žugaj (od 65. Nikić), Jurišić, Kuzmić, Stojisavljević, Slivak (od 70. Pandurević), Blažević (od 74.Turković), Troha (od 35. Stojsavljević). Trener Mario Kajinić
LOMNICA: Čošabić, Čurić, Jović, Poredski, Jeđud, Dittrich, Karačić, Beg, Dijanežević, Vidak, Rajić. Trener Zoran Kadabec
IGRAČ UTAKMICE: Matija Panić