Sredinom svibnja, točnije 18. svibnja, čeka nas šesta po redu Humanitarka. Ovoga puta na betoncu u Cvjetnom naselju će se igrati za Lorenu Rinčić.

Tko je Lorena?

– Ja se zovem Lorena Rinčić i imam sedam godina. Idem u 1. razred OŠ Eugena Kumičića i živim u Velikoj Gorici.
Veselo sam dijete, zaigrana i puna života, ali imam jedan zdravstveni problem. Ne mogu samostalno hodati, ne mogu stati na noge – kaže simpatična Lorena.

Rođena je s neuropatijom mišića, tj. nedostatkom živaca na peronalnim ili prednjim mišićima na nogama.

– Doktori su rekli da neću nikada hodati, ali ja tri puta tjedno idem na vježbe, idem na bazen i plivam, idem na terapijsko jahanje, idem s prijateljima u igraonice na rođendane, jer ja volim druženje i igru sa svim svojim prijateljima. Sada već hodam uz pomoć hodalice i to korak po korak – pohvalila se Lorena.

Rješenje postoji, ali skupo je, iznimno skupo…

– Željela bih ići u polikliniku Glavić jer ta poliklinika ima strojeve (robote) koji pomažu djeci da bolje i ljepše hodaju. Bila sam na probnom danu i bilo mi je prekrasno. Moja obitelj si to ne može priuštiti jer je sve to i jako skupo, pa Vas ja, moja mlađa seka Iva, koja nažalost ima isti problem, ali je još premala za takve terapije, i moji roditelji molimo da nam pomognete skupiti novac za terapiju uz pomoć naših dragih dečki i cura iz udruge Goričani Humanitarka – zamolila je Lorena.

 

Velikogoričani su dosada uvijek pokazali svoju humanitarnu stranu i iskazali želju za pomoći onima kojima je to potrebno, a Loreni je itekako potrebno. Uz sve probleme koji su prate od samog rođenja ona je vedra, ali i jako uporna, za nju ne postoji riječ “ne mogu”. Vodi se dobrom uzrečicom “ja mogu, ja hoću, ja želim”.

– Ove godine po prvi puta sami dižemo ljestvicu jer očekivane, optimalne rezultate robotske terapije hodanja od 12 tjedana stoje velikih 54.000kn!!! – poručili su iz organizacije

Cilj je velik, ali i moguć. Svoje donacije možete uplaćivati od ovog trenutka pa sve do kraja Humanitarke.

Goričani Humanitarka – (napomena) za Lorenu Rinčić:
IBAN: HR0224840081502011654
SWIFT: RZBHHR2X

Sav prihod ide isključivo za Lorenine terapije. Zato đođite na Humanitarku. I pomozite koliko možete…