Prijava

Vaša prijava

Gorica za Lorenu! ‘Doktori su rekli da nikad neću hodati, ali šansa postoji…’


Sredinom svibnja, točnije 18. svibnja, čeka nas šesta po redu Humanitarka. Ovoga puta na betoncu u Cvjetnom naselju će se igrati za Lorenu Rinčić.

Tko je Lorena?

– Ja se zovem Lorena Rinčić i imam sedam godina. Idem u 1. razred OŠ Eugena Kumičića i živim u Velikoj Gorici.
Veselo sam dijete, zaigrana i puna života, ali imam jedan zdravstveni problem. Ne mogu samostalno hodati, ne mogu stati na noge – kaže simpatična Lorena.

Rođena je s neuropatijom mišića, tj. nedostatkom živaca na peronalnim ili prednjim mišićima na nogama.

– Doktori su rekli da neću nikada hodati, ali ja tri puta tjedno idem na vježbe, idem na bazen i plivam, idem na terapijsko jahanje, idem s prijateljima u igraonice na rođendane, jer ja volim druženje i igru sa svim svojim prijateljima. Sada već hodam uz pomoć hodalice i to korak po korak – pohvalila se Lorena.

Rješenje postoji, ali skupo je, iznimno skupo…

– Željela bih ići u polikliniku Glavić jer ta poliklinika ima strojeve (robote) koji pomažu djeci da bolje i ljepše hodaju. Bila sam na probnom danu i bilo mi je prekrasno. Moja obitelj si to ne može priuštiti jer je sve to i jako skupo, pa Vas ja, moja mlađa seka Iva, koja nažalost ima isti problem, ali je još premala za takve terapije, i moji roditelji molimo da nam pomognete skupiti novac za terapiju uz pomoć naših dragih dečki i cura iz udruge Goričani Humanitarka – zamolila je Lorena.

 

Velikogoričani su dosada uvijek pokazali svoju humanitarnu stranu i iskazali želju za pomoći onima kojima je to potrebno, a Loreni je itekako potrebno. Uz sve probleme koji su prate od samog rođenja ona je vedra, ali i jako uporna, za nju ne postoji riječ “ne mogu”. Vodi se dobrom uzrečicom “ja mogu, ja hoću, ja želim”.

– Ove godine po prvi puta sami dižemo ljestvicu jer očekivane, optimalne rezultate robotske terapije hodanja od 12 tjedana stoje velikih 54.000kn!!! – poručili su iz organizacije

Cilj je velik, ali i moguć. Svoje donacije možete uplaćivati od ovog trenutka pa sve do kraja Humanitarke.

Goričani Humanitarka – (napomena) za Lorenu Rinčić:
IBAN: HR0224840081502011654
SWIFT: RZBHHR2X

Sav prihod ide isključivo za Lorenine terapije. Zato đođite na Humanitarku. I pomozite koliko možete…