U subotu je u Čazmi je održana 8. Međunarodna izložba vina “Čazmanski Vinokap”. Mnogobrojni ljubitelji dobre kapljice mogli su od zaprimljenih 163 uzorka od 78 izlagača kušati 121, od čega 143 vina i 20 alkoholnih pića (rakija i likera). Najviše izlagača predstavilo se iz Hrvatske i to iz šest županija, odnosno osam vinogorja sa 132 uzoraka, Slovenije 12 uzoraka i Mađarske 19 uzoraka.

Svi izloženi uzorci ocijenjeni su od strane tri stručne komisije po pet članova po metodi stotinu bodova, pod predsjedanjem dipl. ing. Zdenka Ivankovića. Dodijeljene su dvije velike zlatne diplome, 39 zlatnih, 69 srebrnih, 37 brončanih, a 13 uzoraka nije zadovoljilo. Šampion izložbe, s osvojena 92 boda, je vino Traminac, izborna berba prosušenih bobica 2018, proizvođača Josipa Rajakovića iz Krašića.

Napomenimo da je zlatna diploma dodijeljena i vinu Turopoljski škrlet berba 2018, proizvođača Vlade Mikulčića iz Velike Gorice, a brončane diplome osvojio je i Ivan Trumbetaš za škrlet i mješavinu bijelih sorata.