Prijava

Vaša prijava

Danas je Svjetski dan zdravlja: Neka bude “zdravlje za sve”…


Pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), 7. travnja globalno se obilježava Svjetski dan zdravlja. Ovogodišnji slogan je “Zdravlje za sve”, kako bi se izgradila svijest i skrenula pažnja na ovo područje od velikog značaja za svjetsku populaciju. Svake godine organiziraju se aktivnosti vezane uz određenu temu koja je svake godine drugačija, kao i sredstva potrebna za njih. Tendencija je potaknuti da se ovakve aktivnosti ne smiju odnositi  samo na dan 7. travnja, već bi se o njima trebalo voditi računa tijekom cijele godine.

Univerzalno zdravlje podrazumijeva da svi ljudi širom svijeta imaju pristup, bez ikakve diskriminacije, sveobuhvatnim kvalitetnim uslugama, bez obzira na to gdje ih trebaju, bez da se suoče s financijskim poteškoćama.

Dakako, trebamo činiti sve kako bismo održavali svoje zdravlje, vodeći računa o vlastitim potrebama, zdravom prehranom, eliminacijom stresa, uz puno kretanja i fizičke aktivnosti. Ako redovito kontroliramo poteškoće koje primjetimo na sebi u dozi koja nam dozvoljava, a nesmetano uživamo u svakodnevnici, neopterećeni i harmonični, bit ćemo sretni i zadovoljni!