Prijava

Vaša prijava

Nepogrešivi Ćavar brojao do 14, Gorica sve bliže ostanku u ligi


Dugo je ova sezona izgledala gotovo izgubljeno, jer nikako rukometašima Gorice ništa nije polazilo za rukom cijeli prvi dio sezone, čak ni nakon što je uspostavljena suradnja s PPD Zagrebom, ni nakon što je promijenjen trener… No Goričanima je zapravo trebalo samo – vremena. Kad su ga dobili, kad su se posložili, priča se počela razvijati u puno boljem i ljepšem smjeru. U sve to uklapa se i važna pobjeda u subotu poslijepodne, u utakmici u kojoj je Gorica do vrha napunila mrežu Rudara iz Ruda, mjesta u blizini Samobora.

Već nakon 19 minuta igre bilo je pet razlike za Goricu, a tu su prednost igrači trenera Andrije Nikolića zadržali sve do poluvremena. Pokušali su se gosti na poluvremenu pregrupirati, potražiti svoju šansu u nastavku, ali ništa važno nisu uspjeli napraviti. Niti u jednom trenutku nisu se uspjeli spustiti ispod tri gola zaostatka, ali kad su i do toga došli, Gorica je s furioznih desetak minuta otišla na visokih plus osam (35-27), što je bila i najveća prednost na utakmici. Do kraja su se naši rukometaši malo opustili, uspio je Rudar ublažiti poraz, učiniti ga podnošljivim, ali bodovima gosti nisu bili ni blizu.

A tome je tako u prvom redu zahvaljujući savršenom Davoru Ćavaru, lijevom krilu Gorice. Utrpao je čovjek 14 golova bez ijednog promašaja! Dobro, devet ih je zabio iz sedmeraca, ali treba i devet sedmeraca zaredom “utrpati” u gol, protiv koga god igrao… Sjajnog Ćavara pratio je ništa lošiji Ivan Laljek, koji je uz sedam golova podijelio i sedam asistencija, po pet su zabili Hrvoje Ceković i Luka Lovre Klarica, četiri Bruno Negran… Golmani Totić i Sladoljev skupili su devet obrana, od čega dva sedmerca, ali njihov “ludi” dan ovoga puta nije ni bio potreban.

Gorica je ovom pobjedom uzela dva važna boda u borbi za ostanak, priključila se trećeplasiranom Rudanu iz Labina, a posljednjeg Rudara ostavila na četiri boda minusa. Sljedećeg vikenda nema prvoligaškog rukometa, u akciji je reprezentacija, a nakon toga će Gorica prvo u Labin, zatim doma čeka Sesvete, pa ide u Varaždin, dolazi joj Zamet, ide Rudaru pa dočekuje Labinjane. Dakle, još je šest kola pred našim rukometašima, a šanse da izbore ostanak u ligi svakog su tjedna sve veće. Pa neka se tako i nastavi…