Prijava

Vaša prijava

Gorica je jiu jitsu sila: Njih četvero u Sarajevu, a medalja – pet!


Sve najbolje u svijetu jiu jitsua u ovoj našoj regiji okupilo se ovog vikenda u Sarajevu, na turniru pod nazivom Sarajevo BJJ East European. Riječ je o jednom od najvećih regionalnih turnira, koji je okupio 275 sudionika, a među njima je bio i poker naših Velikogoričana. I svih četvero uzelo je medalju! Barem jednu…

Za početak, 17-godišnji Dario Grgić, osvajač srebra i bronce na nedavno europskom jiu jitsu prvenstvu, uzeo je zlatnu medalju.

– Imao sam dvije borbe i obje sam riješio potpunom dominacijom – rekao nam je ovaj gorostasni tinejdžer, koji polako gradi svoj put u ovom atraktivnom borilačkom sportu.

S njim je u Sarajevu ovih dana bio i Damir Galović (26), koji je nastupio u dvije kategorije i u obje se okitio medaljom. Kući se vraćao sa zlatom i broncom, ali i s gomilom pozitivnih dojmova. Nešto slično vrijedi i za Marija Radilovića (26), koji se također predstavio u lijepom svjetlu i na kraju uzeo brončanu medalju.

Mario Radilović kući se vratio sa srebrnom medaljom oko vrata

Last but not the least, kako bi rekli Englezi, ili šećer na kraju, kako bi to u slobodnom prijevodu rekli mi Hrvati, jedna je djevojka. Stoja Jozić ima samo 18 godina, ali i njoj je jiu jitsu osvojio srce. I Stoja je u Sarajevu uzela zlatnu medalju i tako se pridružila ekipi koja je očito odlučila da se kući ne vraća bez medalje. Bravo za sve!

Stoja Jozić zablistala je na turniru u Sarajevu i uzela zlatnu medalju

– Bila su to tri zaista jako lijepa dana u Sarajevu. Uživali smo u borbama, ali i izvan dvorane. Vjerojatno neću reći ništa novo i nepoznato, ali stvarno moram pohvaliti njihove specijalitete. Od kolača, pa sve do bureka i ćevapa – prenio je dio dojmova Dario Grgić.

Nakon odlično odrađenog posla u Sarajevu gorički jiu jitsu borci nastavljaju s radom, planiraju i nove turnire, s kojih se također mogu očekivati lijepe vijesti.