Prijava

Vaša prijava

Novi trener, stare navike: Dinamovci iz Čiča postaju “kraljevi remija”


U 20. kolu prvenstva 1. županijske lige istok u nedjelju su u Novom Čiču igrali Dinamo Hidrel i Kloštar iz Kloštar Ivanića. Prije početka utakmice javila se predsjednica Dinama Hidrela Ivana Cesarec.

– Nakon poraza od Jelačića u Vukovini 0-6 u 19. kolu odlučili smo se na smjenu trenera. Umjesto Nevena Andriševića, izbor je pao na našeg trenera juniora Marija Kajinića. Kajinić je dijete kluba, kao igrač svih selekcija mladeži, a seniorski nogomet zaključio je ranije zbog ozljede i posvetio se trenerskom poslu. Naši juniori koje vježba su vodeća momčad u svojoj ligi, a oni kvalitetniji igraju paralelno i za seniore. Kao trener seniora Kajinić debitira protiv Kloštra. Andrišević iz Kobilića je iskazao veliku korektnost i ostaje u Dinamu Hidrelu kao trener kadeta – otkrila je predsjednica dinamovaca iz Čiča Ivana Cesarec.

Utakmica je završila 2-2. Za “posijana” dva vrlo važna boda mogu žaliti jedni i drugi. Gosti jer su dva puta vodili i imali dopadljivu igru dobre kombinatorike, a domaći nisu iskoristili prigode za još poneki pogodak.

Svi igrači Kloštra branili su svoju mrežu

Kloštar je poveo u 21. minuti, nakon kornera je izbliza pogodio Davor Tomljanović. Izjednačio je Martin Žugaj iz slobodnjaka u 39. minuti. Tri minute kasnije Pudić je imao kolosalnu priliku zabiti i za vodstvo plavih iz Čiča, ali pucao je slabo i vratar Frigan je bez poteškoća umirio loptu. Slobodni udarac je bio koban i za Hidrel. Izveo ga je u 55. minuti Antonio Krajinović i pogodio lijevo iznad takozvanog živog zida nečuvana vrata jer je vratar Gligorević “čuvao” suprotnu vratnicu. Za novo izjednačenje opet je zaslužan igrač utakmice Žugaj, koji je zaradio kazneni udarac, kojeg je Marko Šantek u 81. minuti uspio pretvoriti u konačnih 2:2.

Četvrti je to remi Hidrela u pet proljetnih prvenstvenih utakmica. Nažalost, bodovanje je takvo da su dinamovci osvojili samo četiri od 15 mogućih bodova. Srećom po njih, ni klubovi sa samog začelja, Zvekovac, Oborovo 74 i Ostrna, nisu učinkovitiji.

DINAMO HIDREL – KLOŠTAR 2-2
NOVO ČIČE Igralište Dinama Hidrela. Gledatelja 50. Sudac: Pranjić (Dugo Selo).
STRIJELCI: 0-1 Tomljanović (21), 1-1 Žugaj (39), 1-2 Krajinović (55), 2-2 Šantek (81-11m).
DINAMO HIDREL: Gligorević, Sudar, Prnjak, Panić, Kuzmić, Šantek, I. Jambrešić, Blažević (od 60. Ž. Josić), D. Josić (od 70. Jurišić), Žugaj, Pudić. Trener Mario Kajinić
KLOŠTAR: Frigan, R. Kletečki, Sesar, Bungić, Bilandžija, Širić (od 78. Filipović), Hasanović, M. Kletečki, Krajinović, Jerković, Tomljanović. Trener Dario Turkalj.
IGRAČ UTAKMICE: Martin Žugaj