Prijava

Vaša prijava

Turopoljski nogometni vikend: Lukavcu bod u derbiju, sjajni Jelačić i Buna


Nakon vikenda u kojem su pobijedili i naš prvoligaš Gorica, protiv kojeg Rijeka nije imala pravu šansu, kao i trećeligaš Kurilovec, koji je sjajni niz nastavio visokom pobjedom 4-0 protiv Maksimira, donosimo pregled kompletnog turopoljskog nogometnog vikenda. Uz pomoć vrijednog tajnika u savezu Stjepana Petraca skupili smo sve rezultate naših klubova, pa krenimo redom…

MŽNL, 21. KOLO
Gradići – Odra 2-1

U “dobrosusjedskom” deriju Gradiću su dočekali Odru, koja je povela, ali domaćin je preokrenuo s dva gola Stjepana Pralasa i došao do vrijedna tri boda.

JŽNL, 20. KOLO
TOP – Polet 4-0
Lukavec – Dinamo 3-1
Klas – Sloga 3-1
Strmec – Lomnica 3-0

Lukavec, vodeća momčad lige Jedinstvene županijske lige, lovio je sva tri boda u derbiju protiv Dinama iz Jakovlja, koji je na ovo gostovanje došao s četiri boda zaostatka. Na tome je ostalo i nakon utakmice, a s obzirom na zbivanja na terenu, takav ishod i nije loš za Lukavčane. Klas iz Mičevca i dalje uspješno igra doma, dok je Polet očito u problemima što se tiče rezultata. Strmec je u Bedenicu ovoga puta bio prejak za Lomnicu.

1. ŽNL ISTOK, 20. KOLO
Vatrogasac – Turopoljac 0-0
Buna – Brcko 5-1
Meštrica – Ban Jelačić 1-6
Dinamo Hidrel – Kloštar 2-2
Mladost – Mraclin 2-0

Derbi u Kobiliću završio je bez pobjednika, Buna je bila efikasna protiv Brcka, jednako kao i Ban Jelačić protiv Meštrice. Mlađahni sastav iz Novog Čiča ukljužio je bod protiv Kloštra, dok je Mladost iz Obrezine i dalje “negostoljubiv” domaćin.

2. ŽNL ISTOK, 16. KOLO
Posavec – Gaj 4-0
Turopolje – Ban Jelačić 0-1
Kupa – Donja Zelina 3-3

Posavec iz Leknena nastavlja prvenstvo pobjedama, dok je Turopolje moralo priznati da je Ban Jelačić ipak bolji. Kupa u Pokupskom nije nastavila pobjednički niz, što je malo iznenađenje.


Otvoreni dan geografije