Prijava

Vaša prijava

Počeo Tjedan psihologije


Počeo je sedmi Tjedan psihologije. „Uvijek se obilježava u tjednu oko 20.veljače  zato što je tog datuma osnovano Hrvatsko psihološko društvo koje je utemeljeno 1953. godine. Psiholozi tada podsjećaju javnost na važnost psihologije kao struke i svake godine osmišljamo sadržaje, zahvaljujući kojima ističemo prednosti psihologije kao profesije u odnosu na druge, u smislu što psiholog zna i može dati u jednom profesionalnom i privatnom okruženju. –   pojašnjava Sanda Puljiz, ravnateljica Centra za djecu, mlade i obitelj.

Tako će danas u prostoru Centra biti održan Baby fitnes, ali grupa je već popunjena. Profesorica s Filozofskog fakulteta Gordana Kuterovac Jagodić, sutra će održati jedno zanimljivo predavanje o tome koje su štetne posljedice razvoda roditelja i koji su čimbenici dječje otpornosti.

„U Hrvatskoj je stopa razvoda 2007.godine iznosila 18 posto od broja sklopljenih brakova, a lani je narasla na 33 posto. – istaknula je Puljiz.

Ravnateljica Puljiz poziva i na tribinu: „JE LI SLOBODNO VRIJEME DJECE I MLADIH ZAISTA SLOBODNO?“  gdje ćete moći doznati odgovore na pitanja; Kako organizirati slobodno vrijeme djece i mladih? Kako tempo života i obaveze odraslih određuju način provođenja slobodnog vremena djece? i brojna druga. 

Podijelite svoje mišljenje na navedene teme i čujte mišljenja i iskustva naših gostiju – pozivaju iz Centra. Gosti su:

Hrvoje Handl, dr.med.spec.psihijatar i dipl. adakemski glumac

Margareta Biškupić Čurla, dipl. etnolog, ravnateljica Muzeja Turopolja

Tina Ozmec Ban, maturantica, Gimnazija Velika Gorica

Dušanka Kosanović, psihologinja, Familylab Hrvatska

Sanda Puljiz, psihologinja, ravnateljica Centra za djecu, mlade i obitelj.

Tribina je u četvrtak s početkom u 17,30 sati, ulaz je besplatan, a adresa Centra za djecu, mlade i obitelj je Kurilovečka 48.