Prijava

Vaša prijava

FOTO Kako iskoristiti subotu prijepodne? Idemo očistiti jezera od smeća!


Umjesto da vikend počnu ispijanjem kave na toplom i suhom, možda i laganom šetnjom gradom, vrijedni građani odlučili su ovu subotu otvoriti akcijom čišćenja pod nazivom “Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš”. Nije im smetala ni lagana kišica koja je dosađivala, ni blato na sve strane, koje je stvorila kiša koja je padala cijeli tjedan… Sve skupa počelo je još u petak, a u subotu u 9 sati društvo se okupilo na jezeru Ježevo, da bi se zatim prebacilo na Čiče, na veliko jezero, gdje su u pomoć morali priskočiti i kamioni, traktor, vatrogasna vozila…

– Čiste se divlja odlagališta na dogovorenim lokacijama na području Velike Gorice. U ovu akviju uključene su Hrvatske šume sa svojih 13 lokacija, koje su već ranije započele s akcijom čišćenja, ali i Hrvatske vode, također sa svojim lokacijama. U svemu tome sudjeluju i ŠRU Odra, KUD Novo Čiče, DVD Novo Čiče te ostali vrijedni sudionici – rekli su nam iz VG Čistoće.

Pojavio se na čišćenju i direktor VG Čistoće Ivan Rak, koji se pridružio akciji kroz koju je skupljena ogromna količina glomaznog i svakog drugog otpada. Ima tu i građevinske šute, i komada namještaja, i sitnoga smeća… Svega toga po završetku ove sjajne akcije više neće biti, sve obuhvaćene lokacije poprimit će sasvim novi izgled.