Prijava

Vaša prijava

Promet do središta Čičke Poljane nije moguć automobilom


Sutra oko 14 sati očekuje se ulazak novog vodnog vala iz Slovenije na područje Hrvatske. Prolazak vodnog vala kroz Zagreb očekuje se u večernjim satima, a nizvodno od Zagreba u petak u ranim jutarnjim satima. U prilog ne ide ni vremenska prognoza jer prema najavama od sutra nas ponovno očekuje kišovito vrijeme.

Situacija je i dalje najkritičnija u Čičkoj Poljani jer je Odransko polje iz sata u sat raste. Tijekom noći razina vode se podigla. Mjerenja na sifonu pokazuju 330 što je pet centimetara više nego je bilo za prošlogodišnje poplave.

Tijekom noći i današnjeg jutra vatrogasci dodatno podižu zečje nasipe na ulazima u kuće i brane jednu po jednu. Za najugroženije stanovništvo počela je podjela kruha, mlijeka i vode, koju raznose članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava u koordinaciji sa Zapovjedništvom civilne zaštite.

Promet do središta naselja nije moguć osobnim automobilima od strane Kuča niti od strane Novog Čiča, budući da je preko ceste razina vode visine i do 40 centimetara. Mještani, koji se nalaze u ugroženom području, i dalje se upozoravaju da podignu stvari u kući i budu u stanju pripravnosti. Za sve potrebe mogu se obratiti Stožeru za zaštitu i spašavanje kod Stare škole ili na telefon 112.


SFerin literarni i likovni natječaj za djecu i mlade

Petaši i šestaši u Maloj sceni