Prijava

Vaša prijava

Biciklistička traka nije predviđena za parkiranje


Provedbom uobičajene policijske vikend akcije u prometu je utvrđeno 13 ciljanih prekršaja, od čega jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 12 prekršaja nepropisne brzine. Najveću izmjerenu koncentraciju alkohola u organizmu imao je 33-godišnjak koji je sudjelovao i u lakšoj prometnoj nesreći s materijalnom štetom. U subotu oko 21,40 sati upravljao je osobnim automobilom, s utvrđenom  koncentracijom alkohola u organizmu od 1,75 g/kg. Prema izvješću policije, sudjelovao je u prometnoj nesreći s materijalnom štetom, konkretno, vozilo je sletilo van kolnika u kanal oborinskih voda u Kučama, 800 metara južnije od broja 86 ulice Franje Lučića.

Nadalje, u subotu 27. travnja, u 22 sata u Velikoj Buni, teško je nastradao i ozlijeđen 35-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke Kia Sportage, zagrebačkih registarskih oznaka,  Seljinom brigadom u smjeru juga. U sudaru su sudjelovala tri vozila.

– Dolaskom do blizine raskrižja s ulicom Filipovići, u blagom desnom zavoju, iz neutvrđenog razloga je dijelom vozila prešao preko pune razdjelne crte na dio kolnika namijenjen kretanju vozila iz suprotnog smjera. Pri tome je prednjim lijevim bočnim dijelom vozila naletio na prednju lijevu bočnu stranu osobnog automobila marke Audi A4, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 20-godišnjak. Nakon naleta, Kia je u nekontroliranom kretanju nastavila vožnju u smjeru juga krećući se dijelom po lijevoj, a dijelom po desnoj strani kolnika, uslijed čega je prednjim dijelom naletjela na prednji lijevi dio osobnog automobila marke Renault Laguna, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao lakše ozlijeđeni 64-godišnjak. Od siline naleta, Renault je sletio na meki teren s istočne strane kolnika i u odvodni kanal, a Kia u bočnom zanošenju i rotiranju na meki teren i odvodni kanal sa zapadne strane kolnika – kako stoji u priopćenju PU Zagrebačke.

U vremenu od 22.15 do 1.35 sati, promet ovom Državnom cestom D-31 bio je u potpunosti obustavljen. Liječnička pomoć ozlijeđenima pružena je u KBC-u Zagreb.

Kako smo prethodno najavili, a budući da su biciklisti, mopedisti i motociklisti najranjivije skupine sudionika u prometu, u petak je na području PP Velika Gorica bila provedena akcija nadzora upravo aktera u prometu. Utvrđeno je ukupno deset prekršaja, od kojih je za osam utvrđeno da se biciklisti vozili biciklističkom trakom predviđenom za njih, dok su dva vozila parkirala na biciklističkoj traci. Tijekom provođenja akcije nije bilo prometnih nesreća navedene skupine sudionika, kako stoji u priopćenju Policije.