Prijava

Vaša prijava

Njegov rad je prepoznat i izvan granica Hrvatske


Dr. sc. Miroslav Drljača po drugi put izabran je za predsjednika Inicijative za kvalitetu zemalja srednje i jugoistočne Europe. Rezultat je to izbora provedenih među članicama Inicijative, koju čine 15 sveučilišta, fakulteta, nacionalnih organizacija za kvalitetu te drugih institucija i organizacija iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Češke, Poljske, Rumunjske, Rusije, Slovačke, Srbije i Hrvatske.

– Moj reizbor potvrda je da sam u prethodnih pet godina dobro obnašao svoju dužnost. Meni osobno ovo predstavlja veliko priznanje od struke, da su kolega iz devet zemalja i 15 institucija prepoznali mene kao čovjeka koji može biti na čelu jedne takve inicijative. Istovremeno to je i potvrda međunarodnog ugleda Hrvatskog društva menadžera kvalitete, kojem sam na čelu. To je, također, priznanje i Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb iz koje ja dolazim, kao i gradu Velikoj Gorici u kojem živim i djelujem – rekao nam je Drljača.

Hrvatsko društvo menadžera kvalitete 2014. godine utemeljilo je ovu Inicijativu. Njezina svrha je zajednički rad na promociji i unapređenju kvalitete kao znanosti, poslovne filozofije i pragmatičkog pristupa. Suradnja unutar Inicijative odvija se na sljedećim područjima: razmjeni iskustava, organizaciji i održavanju znanstvenih i stručnih skupova, znanstvenom istraživanju, rješavanju problema iz prakse, objavljivanju znanstvenih i stručnih radova, izdavaštvu, koautorstvu, sudjelovanju na zajedničkim projektima, suradnji u nastavi.

Dr. sc. Miroslav Drljača funkciju predsjednika Inicijative obnašao je od njezina osnivanja 2014. godine te je bilo potrebno provesti nove izbore. Između 15 kandidata iz 9 zemalja, Velikogoričanin je u prvom krugu dobio 60 posto glasova. Za dopredsjednike izabrani su: dr. inž. Renata Stasiak-Betlejewska sa Sveučilišta Czestochowa iz Poljske, prof. dr. Zoran Punoševac – predsjednik Asocijacije za kvalitet i standardizaciju Srbije i Anita Zado Bešker, prof. – direktorica poduzeća Oskar – Centar za razvoj i kvalitetu iz Zagreba.