Prijava

Vaša prijava

Juniori Dinamo Hidrela u derbiju prvenstva preplivali Kupu


U subotu 4. svibnja na igralištu Dinama Hidrela u Novom Čiču odigrana je prvenstvena utakmica 17. kola juniorske lige Nogometnog središta Velika Gorica između domaćeg lidera i drugoplasirane Kupe iz Pokupskog koja je prije dvoboja zaostajala tri boda. Nakon žestokog okršaja, dinamovci su slavili 5:1 i najvjerojatnije osigurali prvo mjesto.

Foto: Mato Paviša

Plavi su od početka zaigrali napadački a Kupa se dobro branila do 21. minute. Tada je Leon Troha lijepo poludesno odigrao za napadača Martina Žugaja a ovaj topovski nisko po mokroj travi pogodio suprotni kut i bilo je 1:0. Kupa se nije predala i bilo je neizvjesno do 44. minute kada je opet Troha bio asistent a strijelac Luka Blažević pogodio također snažnim i preciznim udarcem. Pobjednik je definitivno odlučen u 53. minuti. Matija Panić izveo je slobodnjak s centra pred vrata gostiju gdje se najbolje snašao Žugaj za nedostižnih 3:0. U finišu vrlo borbene i zanimljive utakmice još tri pogotka. Najprije je u 78. minuti Zvonimir Blažinčić s desna ubacio a Domagoj Grahovac glavom vrlo lijepo zabio počasni za Kupu.

Foto: Mato Paviša

I onda u 85. minuti najljepši trenuci utakmice kakvih se ne bi posramili ni oni iz Lige prvaka. Nikola Slivak je najprije majstorski uposlio imenjaka Kuzmića koji je probio desnu stranu i odigrao oštro povratnu na 18 metara a Mateo Jurišić kao brzi vlak dojurio i od prve poslao neobranjivi projektil u mreži i bilo je 4:1.

Foto: Mato Paviša

Točku na kraju stavio je tek što je ušao u igru Antonio Nikić i zabio za konačnih 5:1 na asistenciju Blaževića. Mladim dinamovcima na teren se spustila i predsjednica Dinama Hidrela Ivana Cesarec i čestitala na visokoj pobijedi. Spomenimo, već dan kasnije u nedjelju najmanje pet igrača koji su preplivali Kupu, branit će boje seniorske momčadi Hidrela kontra Dubrave Vrbovečke.

DINAMO HIDREL – KUPA 5-1

NOVO ČIČE – Igralište Dinamo Hidrela. Gledatelja 40. Sudac: Tihomir Čunčić (Kuče).

STRIJELCI: 1:0-Žugaj (21), 2:0-Blažević (44), 3:0-Žugaj (54), 3:1-Grahovac (78), 4:1-Jurišić (85), 5:1-Nikić (90).
DINAMO HIDREL (4-3-3): Nikolić-Pandurević (od 75. Krajinović), Budin, Panić (od 88. Jukić), N. Kuzmić-Lucić (od 67. Škrtić), Slivak, Jurišić-Troha (od 64. Stojsavljević), Blažević, Žugaj (od 87. Nikić).
TRENER: Mario Kajinić

KUPA (4-3-3):

Sučec-Blažinčić, Vranešić (od 46. I. Belečić), Bašić, Sučec (od 33. Jerleković)-Turković, Šestak, Grahovac-D. Belečić, F. Kuzmić, L. Lukinić.
TRENER: Miroslav Lukinić
IGRAČ UTAKMICE: Martin Žugaj