Prijava

Vaša prijava

Županija i ove godine sufinancira nabavu udžbenika i radnih bilježnica


Župan Stjepan Kožić popisao je s predstavnicima gradova i općina sporazum o sufinanciranju nabave udžbenika i drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola Zagrebačke županije. Besplatne udžbenike, radne bilježnice i druge obrazovne materijal dobit će 25 364 učenika. Županija će osigurati 300 kuna po učeniku, a gradovi i općine će osigurati ostatak do 350 kuna, koliko u prosjeku koštaju radne bilježnice i drugi obrazovni materijali.

– Ovime pokazujemo da Županija vodi računa o tome da se smanji financijsko opterećenje na roditelje, pogotovo u ovim osnovnim kompletima udžbenika, radnih bilježnica i radnih materijala. Nadam se da će naša djeca i njihovi roditelji biti zadovoljni. Ove godine u proračunu smo izdvojili i 2,4 milijuna kuna za kupnju pametnih ploča, tako da će svaka osnovna škola u Zagrebačkoj županiji dobiti jednu – rekao je župan Stjepan Kožić.

U ime Grada Velike Gorice sporazum je potpisao zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar. Iskoristio je priliku i istaknuo kako Grad Velika Gorica od 2016. godine provodi projekt besplatnih školskih udžbenika, a od 2017. uvedene su i besplatne radne bilježnice za goričke učenike.

– Ulaganje u obrazovanje, naročito osnovnoškolsko je odraz demografske politike. Drago nam je da je i Županija prepoznala važnost ulaganja u našu djecu. Ovo je dobra i hvalevrijedna inicijativa, koja će naići na pozitivan odjek među roditeljima. Svjesni smo koliko su na početku svake školske godine troškovi veliki. U Velikoj Gorici djeca će besplatno dobiti udžbenike, radne bilježnice, radne materijale, kao i sve što im je potrebno za izborne predmete. Roditelji će morati kupiti jedino bilježnice i olovke – poručio je zamjenik gradonačelnika.