Prijava

Vaša prijava

U tijeku pripreme za šesto izdanje Buševske biciklijade


Za nešto manje od 20 dana održat će se šesto izdanje Buševske biciklijade. Udruga ‘Moj Buševec’ u suradnji s Biciklističkim klubom ‘Sljeme’ i Udrugom ‘Vukovina u srcu’ pripremila je čak četiri biciklističke staze.

Rekreativci će se moći provozati stazom os 20 kilometara, a oni ambiciozniji snage će moći odmjeriti na XC stazi od 33,2 kilometra te cestovnoj na 53,7 i 70 kilometara.

Rekreativna vožnja proći će rutom Buševec- Vukovina- Buševec, a start je 26. svibnja u 15 sati Buševcu na Trgu Seljačke sloge. Na izlasku iz Buševca vozi se cestom prema industrijskom naselju Turopolje. S desne strane nalazi se šuma Stari Gaj koja pripada Turopoljskom lugu. S lijeve strane, bliže željezničkoj pruzi, nalazi se Letjelište Buševec, mali sportski aerodrom Aero kluba Velika Gorica.

Svi sudionici rekreativne XC utrke startaju paralelno. Start je u Buševcu na Trgu Seljačke sloge u 11 sati, a s glavne ceste skreće se prema Novom Selu Lekeničkom. Utrka prolazi uskom cestom kroz bogatu faunu i očuvani kompleks poplavnih šuma hrasta lužnjaka kroz mjesta Barbarići Kravarski, Gornji Vukojevac i Prkovec. Utrka se nastavlja preko glavne ceste u mjestu Pešćenica prema jugoistočnom dijelu Turopolja, carstvu vode, šuma i livada prekrasne šume Turopoljski Lug, nekad i danas jednom od glavnih obilježja ovog područja.

Cestovna biciklistička utrka ruta SMALL proći će Buševcem (start), Kravarskim, Hotnjom, Pokupskim (feed zona), Roženicom te natrag Kravarskim i ponovno Buševcem (cilj). Biciklistička utrka ruta CLASSIC odvest će vas putem: Buševec (start), Kravarsko, Hotnja, Pokupsko (feed zona), Cerje Pokupsko, Lukinić brdo, Cerovski vrh, Jerebić, Opatija, Roženica, Kravarsko, Buševec (cilj), a startat će također u 11 sati.

-Prijave na Rekreativnu vožnju mogu obaviti na dan biciklijade na Trgu seljačke sloge u Buševcu od 14 sati, no prijave na XC i Cestovne utrke moguće su putem Internet stranice www.100hupsera.com do 24. svibnja u 23:59 sati – poručili su organizatori.

Za sve rute osigurano je i servisno vozilo, putničko vozilo za prijevoz biciklista koji odustanu kao i vozilo s volonterima Crvenog križa Velika Gorica u slučaju ozljeda. Druženje nakon biciklijade nastavit će se uz različite zabavne sadržaje i grupu Zakon šutnje.