Prijava

Vaša prijava

Iskoristite 6,8 milijuna kuna za pokretanje poslovanja ili povećanje konkurentnosti


Zagrebačka županija raspisala je natječaj za dodjelu bespovratnih potpora za poticanje poduzetništva u 2019. godini. Vrijedan je 6,8 milijuna kuna, a otvoren je do 3. lipnja. Prijaviti se mogu trgovačka društva, ustanove, zadruge i obrti te subjekti malog gospodarstva definirani Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva sa sjedištem na području Zagrebačke županije. Uvjet je da se prijavljuju projekti koji se provode tijekom 2019. godine na području Zagrebačke županije.

Dodjeljivat će se subvencije za početak poslovanja poduzetnika, kao i kapitalne pomoći za povećanje konkurentnosti za proizvodne i za neproizvodne djelatnosti. Iznosi subvencija kreću se između 15 i 100 tisuća kuna, ovisno o mjeri za koju se korisnik prijavljuje.

Za zainteresirane poduzetnike 15. svibnja od 9 do 13 sati održat će se će javne konzultacije u prostorijama Zagrebačke županije, kao i 20. svibnja od 12 do 14 sati.

– Naši poduzetnici uistinu ostvaruju sjajne rezultate zahvaljujući kojima i županijski proračun iz godinu u godinu raste. To nam pak omogućuje da gradimo škole, dvorane, ceste te dodatno razvijamo poduzetničke zone. S obzirom na to da su mali i srednji poduzetnici pokretači gospodarstva, svake godine osmišljavamo mjere kojima im želimo pomoći u poslovanju. Prošle godine Županijsku potporu za razvoj poduzetništva ostvarilo je 226 poduzetnika, a vjerujem da će ta brojka ove godine dodatno rasti – poručio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Tekst natječaja, upute za prijavitelje i obrasci zahtjeva možete pronaći ovdje. Ovogodišnja novost je mogućnosti elektroničke prijave na natječaj putem sustava ePrijave koji je dostupan na poveznici www.eprijave.hr tako da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija (skenirani dokumenti/formati pdf i jpg) u sustav za prijavu projekata. Nakon završetka ePrijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga i ovjeriti te poslati u roku od sedam dana od dana ePrijave, preporučenom poštom u Upravni odjel za gospodarstvo Zagrebačke županije.