Prijava

Vaša prijava

Sudionici prometa pod povećalom policije


S jučerašnjim danom pa sve  do nedjelje 9. lipnja, na području cijele PU zagrebačke intenzivno se provodi preventivno-represivna akcija Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga. Naime, Republika Hrvatska, zajedno sa ostalim državama Europske Unije i drugim europskim zemljama, članica je Europske mreže prometne policije tzv. TISPOL – mreže koja je 2016. godine pokrenula preventivni projekt EDWARD – (European Day Without A Road Death).

Akcija je usmjerena na podizanje veće razine sigurnosti u prometu, s ciljem sprječavanja prometnih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i/ili droga, kao i drugih težih prometnih prekršaja – nepridržavanja ograničenja brzine, nepropisnog kretanja kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja, prekršaja vozača prema pješacima, nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreće.

Svrha ovog projekta je da svi sudionici u prometu kritički promisle – makar i na par minuta – o rizicima s kojima se suočavaju i o rizicima kojima izlažu ostale sudionike u prometu!